.

.

 

.

Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert van 21 april t/m 14 mei 2023 haar 66ste expositie in de kerk van Zweeloo aan De Wheem 10.

Twee kunstenaars zullen hun werk exposeren, te weten: Kiki Liem uit Dwingeloo met houten objecten en Rineke Hollemans uit Assen met houtdrukken.

Kiki Liem
Al heel jong was ze geboeid in alles wat met hout te maken had. Een toevallige ontmoeting met een houtdraaier opende voor haar een wereld, waarin haar fascinatie voor hout vorm kon krijgen. Van hem leerde ze de techniek van het draaien en de verfijnde afwerking. Ze wil op een speelse manier vormgeven, met oog voor detail en de schoonheid, die in het hout verborgen ligt. Zo ontstaan schalen, vazen, potten en soms ook ludieke objecten zoals b.v. een vogelhuisje.
Rineke Hollemans
Zij volgde haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen. Haar grote inspiratiebronnen zijn landschappen. In haar woonomgeving in Drenthe trekt ze regelmatig de natuur in met een schetsboek onder de arm om de schetsen later in haar atelier uit te werken. Naast hout worden ook andere materialen gebruikt, zoals perspex, karton en textiel. Een houtsnede wordt meestal uitgevoerd in de zgn. “legkaart” techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 1 plaat hout, die net als bij een legpuzzel in verschillende stukken wordt gezaagd. Zo kan er met verschillende kleuren tegelijk worden afgedrukt. 

De openingsavond zal plaatsvinden op vrijdag 21 april 2023, aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Daarna is de expositie te bezoeken op: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom op zowel de openingsavond als de daarop volgende openingsmiddagen van de expositie.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel