.

.

 

.

Lintjesregen daalt neer in Aalden:

Reint Kuijer, Joke Holwarda en Anneke Kayser zijn gewaardeerd met een Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet voor de samenleving.

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn Joke Holwarda, Anneke Kayser en Reint Kuijer gedecoreerd vanwege hun verdiensten voor de gemeenschap. De drie Aaldenaren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Renze Bergsma speldde hen ’s morgens thuis het lintje op en overhandigde de bijbehorende oorkonde. ’s Middags werden Anneke, Joke en Reint verwelkomd in het gemeentehuis in Coevorden voor een feestelijke receptie.

Joke Holwarda en Anneke Kayser: passie voor kunst & cultuur
Joke Holwarda (68) en Anneke Kayser (67) hebben zich met de stichting Aelder Hooghe Kunsten al vanaf 2005 ingezet voor kunst en cultuur in onze regio. De unieke wandel- en dichtersroute was het eerste project, die vrijwel in hun eigen achtertuin werd aangelegd. Een twintigtal Drentse dichters maakte langs mooie en bijzondere locaties aan de route een gedicht. Deze hebben een directe link met de landschappelijke omgeving.
Daarna besloten Joke en Anneke om meer kunstprojecten te gaan ontwikkelen. De stichting is tot op de dag van vandaag in de gemeente Coevorden de enige stichting die kunstprojecten ontwikkelt, organiseert en realiseert.
Verder waren beiden als bestuurslid nauw betrokken bij Sweel Cultureel. Anneke is ook als secretaris verbonden aan tennisvereniging L.T.C. in Zweeloo. In al hun rollen zorgen Joke en Anneke voor verbinding en inspiratie.

Tijdens de lintjesregen ontvingen Joke Holwarda en Anneke Kayser een Koninklijke Onderscheiding. Ze werden voor hun toewijding voor kunst & cultuur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Alieke Eising)

Brandweerman Reint Kuijer zwaaide voorjaar 2022 af, maar houdt zijn rood hart
Reint Kuijer (61) heeft zich bijna 35 jaar aaneengesloten ingezet voor de vrijwillige brandweer in Zweeloo. Hij was onder meer chauffeur, bevelvoerder en jarenlang postchef. Voorjaar 2022 zwaaide Reint bij de brandweer af. Mensen helpen, dat was en is zijn passie. Reint Kuijer houdt ongetwijfeld een rood hart.
Reint Kuijer is gewaardeerd met een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet voor de samenleving. Op de foto van Alieke Eising wordt Reint geflankeerd door Elly en burgemeester Renze Bergsma.
Na de verhuizing in 1985 naar Aalden werd Reint een zeer actief en gewaardeerd lid van Blaas Op Maat (B.O.M.). Niet alleen binnen de slagwerkgroep wordt hij geprezen om zijn enthousiasme, maar ook als bestuurslid en kaderlid heeft hij grote verdiensten voor de 110-jarige muziekvereniging. 
Reint maakt ook al sinds 1990 deel uit van het bestuur van de Vrienden van de Aeldermeul en was jarenlang bestuurlijk verbonden aan de Ondernemersvereniging Zweeloo e.o.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel