.

.

 

.

Leuke typetjes in blijspel Ontwikkeling

AHA kreeg dit verslag afgelopen zondag van Ontwikkeling

Afgelopen week vond de jaarlijkse uitvoering van Rederijkerskamer Ontwikkeling plaats.

De toneelvereniging gaf driemaal een voorstelling met als titel “Oude Munten, Nieuwe Plannen”. Op woensdagavond genoten ongeveer 40 ouderen van het blijspel (en de soep met brood) en ook op vrijdag- en zaterdagavond was de zaal in Tante Sweel prima gevuld.

Het stuk ging over een stel dat een hotel runt, maar dat niet al te goed draait. De vrouw had bedacht dat de vondst van een aantal Romeinse munten bij de buren tot meer klandizie kon leiden. En dus werden munten gekocht op een veiling en werd de buurman in het complot betrokken. Het hotel stroomt vol, maar het verloopt allemaal niet volgens plan, wat leuke situaties opleverde. Want hoe geloofwaardig is het als de munten uit de grond gehaald worden in een Hema-tas? En ooit een fles abrikozenpittensap leeg gedronken?

Lachen was het vooral om de leuke typetjes. Wat de denken van een niet al te snuggere buurman die wel heel goed weet wat vreemd is?  Maar ook zijn bazige vrouw Truus, de hoteleigenaren, een rokkenjagende Italiaan, een drietal archeologen en een gelukszoeker, werden door de toneelspelers prima uitgevoerd.

“En weet u wat echt vreemd is??? Je een ongeluk zoeken naar geluk, da’s pas vreemd.”

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel