.

.

 

.

Optreden schrijfster Janneke Holwarda & de Fresyja’s en Mood.

Een literair optreden in combinatie met een muzikaal optreden?

Dat dit een goede match is, bleek zondagmiddag in de Hervormde Kerk van Zweeloo.

Passages uit eigen werk, afgewisseld door verhalen uit de jeugd van de schrijfster (Janneke is geboren in Emmen) werden afgewisseld met prachtig driestemmig gezongen nummers van de Fresyja’s.

 

Haar debuutroman “Zeesteen” vertelt het verhaal van een jong plattelandsmeisje dat wil gaan studeren en op kamers wil gaan in de grote stad.

Drie gezongen nummers van Neil Young sloten hier naadloos op aan. Comes a time (eens komt de tijd dat je wilt uitvliegen), After the goldrush en Only Love (een eerste verliefdheid hoort natuurlijk ook bij deze periode).

Het verhaal speelt zich af in Andijk en zoals de titel doet beloven, speelt de zee een grote rol in het boek. Het lied De dijk van Thé Lau was dan ook een perfecte afsluiting van dit gedeelte van het programma.

In de pauze was er de gelegenheid het boek te kopen, een boek te laten signeren of om van gedachten te wisselen met de auteur.

 

Na de pauze was het de beurt aan Mood. Een jonge frisse zanggroep die zichzelf graag popgroep noemt. Vijf jonge mensen, die elkaar kennen van het schoolorkest van het Esdal College in Emmen, besloten samen verder te musiceren en met succes.

De heldere stemmen van de vier zangeressen in combinatie met het prachtige pianospel van Mike Visser boeide het publiek van het eerste nummer “Make you feel my love“ van Adele tot het laatste nummer “Hemel en Aarde“ van Edsilia Rombley .

Een prachtig optreden dat werd beloond met een staande ovatie.

Sweel Cultureel kan terug zien op een zeer geslaagde middag met een boeiende schrijfster en muzikale hoogstandjes!!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel