.

.

 

.

68ste Expositie Het Zweeler Palet

68ste Expositie in het kerkje van Zweeloo, georganiseerd door Het Zweeler Palet, van 13 oktober t/m 12 november.

Net als de vorige expositie, staat ook deze expositie in het teken van het Van Gogh Drenthe-jaar. Het thema luidt: “De eigenaardigheid van het Drentse landschap”. Vincent van Gogh verbleef in 1883 enkele maanden in Zuidoost Drenthe en was nogal onder de indruk van het landschap, hij noemde het “zo eigenaardig en zo vredig”. Op 1 november maakte hij een dagtochtje naar Zweeloo. Hij tekende toen het kerkje van Zweeloo, het kerkje dus waarin Het Zweeler Palet exposities verzorgt. In de vorige expositie waren vooral tekeningen en etsen te zien, in deze expositie zijn zowel schilderijen als ruimtelijk werk te bewonderen.

De deelnemende kunstenaars zijn: 

  • Froukje Dijkstra, keramiek,
  • Jolanda Kieneker, schilderijen,
  • Sikko Mulder, schilderijen,
  • Harry Soepenberg, schilderijen,
  • Wilma Wassing, beelden in hout en keramiek,
  • Ina Zeewuster-Wesseling, beelden in steen. 

De officiële opening vindt plaats op 13 oktober om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De opening wordt verricht door Heily Stoel, voorzitter Van Gogh Huis Drenthe. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Alida Gründmann.

De openingstijden van de expositie zijn: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. Een mooie expositie in het eeuwenoude kerkje van Zweeloo.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel