.

.

 

.

Vrijwilligers De Spil zorgen voor gastvrij onthaal bezoekers Zwerver in Zweeloo

Het was afgelopen week druk tijdens de eerste voorstellingen van Zwerver in Zweeloo.

Niet alleen op de speellocaties, maar ook in dorpshuis De Spil waar vrijwilligers honderden kopjes koffie aan de bezoekers serveerden. Het dorpshuis gaf een warm welkom aan de belangstelleden van de door BUOG (Bedenkers en Uitwerkers van Ongewone Gebeurtenissen) opgevoerde voorstelling.

Met Zwerver in Zweeloo wandelt het publiek, in groepen, langs een aantal locaties in Zweeloo. Onder leiding van een gids treed je in de voetsporen van Vincent van Gogh. Men zet zich op stoelen en banken. Een schilder schildert, twee muzikanten musiceren. Penselen wapperen, snaren trillen. De muziek kabbelt genoeglijkweg. Het schilderij ontstáát, ook op groot scherm.

We komen op de plek waar Liebermann 'De Bleek van Zweeloo' schilderde. De boomgaard is verdwenen. Er liggen wel lakens op de bleek, bedrukt met teksten uit de brieven van Vincent aan broer Theo. Verderop vijf mega nageschilderde Liebermannetjes. Om even bij stil te staan. 

En dan is er koffie in De Spil! 

Voorstellingen:
Data:    5 - 7 oktober 2023
Tijden:  20:00 - 22:30 uur 

Verzamellocatie:   Parkeerplaats Zweeloo, Eswegje bij hoek Zwartakkersweg (achter kerk).
Entreeprijs:           € 21,50 
Ticketverkoop:      www.buog.nl

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel