.

.

 

.

Filmploeg ZOD-film strijkt neer in Zweeloo en Aalden

De filmploeg komt naar Zweeloo en Aalden voor opnames van de speelfilm over het bezoek van Vincent van Gogh aan onze schitterende provincie.

Het jaar 2023 staat in het teken van Vincent van Gogh die 140 jaar geleden Drenthe bezocht. Daarvoor zijn al veel activiteiten her en der in de provincie georganiseerd, waaronder ook in Zweeloo en omstreken. Naast grote schilderwerken, muziek, theater en wandel- en fietstochten wordt er ook een historische speelfilm gemaakt. Iets wat hopelijk, jaren na 2023, nog zal beklijven, niet alleen als aandenken voor deze bijzondere periode, maar ook als illustratie van hoe mooi Drenthe was en nog steeds is!

Op zaterdag 21 oktober strijkt een filmploeg van ZOD-film (Zuid Oost Drenthe film) neer in Zweeloo en Aalden voor de opnames van de speelfilm over het bezoek van Vincent van Gogh aan onze schitterende provincie. We gaan draaien op verschillende locaties in Zweeloo en Oud Aalden, zoals bij herberg ‘De Aelderstroom’, ‘t Hoes van Hol-An’, de Stroetenkampsweg en uiteraard het kerkje.

We krijgen hiervoor veel hulp en informatie van bewoners, het kerkbestuur, stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo en uiteraard de inmiddels bekende Bennevelder schaapsherder Gijsbert Six. Bert Robben, die we tot ‘hand van Vincent’ hebben benoemd, maakt voor ons bijvoorbeeld alle schetsen en de tekeningen die in de film als rekwisiet te zien zijn.

Wij vinden het leuk als mensen uit Zweeloo en omliggende dorpen een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van deze film, bijvoorbeeld als figurant. Wil je meedoen/helpen? Meld je dan bij de producent: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app: 06 14875213.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel