.

.

 

.

Opnames Drentse film over Vincent van Gogh gaan van start in Zweeloo

In Zweeloo zijn afgelopen weekend de opnames begonnen van een film over Vincent van Gogh in Drenthe.

De film wordt gemaakt door ZOD (Zuidoost-Drenthe) Film, met in de hoofdrol acteur Pim Muda.
Regen en zon wisselden elkaar af op de eerste draaidag van de film '23 brieven van Vincent'. Op verschillende locaties in Zweeloo en Oud Aalden, zoals bij herberg ‘De Aelderstroom’, ‘t Hoes van Hol-An’, de Stroetenkampsweg en uiteraard het kerkje van Zweeloo, werden opnames gemaakt.

Enthousiasme
Met schildersezel zit hoofdrolspeler Pim Muda voor het kerkje. Muda maakte dankbaar gebruik van de door Bert Robben uit Zweeloo gemaakte schetsen. Een kudde schapen en herder Gijsbert Six lopen langs. Zo legde Van Gogh 140 jaar geleden het tafereel vast. In totaal maakte hij 5 schilderijen en 20 tekeningen in Drenthe.

Hij schreef 23 brieven over zijn verblijf, de meesten gericht aan zijn broer Theo. Zijn dagtocht naar Zweeloo beschreef hij in één van die brieven. Hij schreef vol enthousiasme over de kleuren in het dorp.

"We kennen natuurlijk allemaal de getormenteerde Vincent van Gogh van zijn latere Franse jaren," vertelt Muda. "Maar wij willen een lichtere Vincent laten zien. Zijn Drentse periode is heel belangrijk voor hem geweest. De natuur en het echte leven van mensen in het veen inspireerden hem. Hij kwam er toen achter dat hij niks anders wilde dan kunstenaar zijn."

'23 brieven van Vincent' is oktober 2024 te zien in de bioscoop.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel