.

.

 

.

Geslaagde palmhaanoptocht vanuit De Drieklank naar de Korenhof

Afgelopen zaterdag was het weer zover: Palmhaan! Een traditie die al sinds jaar en dag in Aalden in ere wordt gehouden.

De animo om mee te doen aan Palmpasen loopt landelijk gezien weliswaar terug, maar daar is in Aalden nog weinig van te merken. Bijna 45 kinderen van de basisscholen en ouders kwamen om 13.00 uur bij De Drieklank op de been voor de traditionele palmhaanoptocht, die werd georganiseerd door de Activiteitencommissie van Dorpsbelangen Aalden.

Alle kinderen, al dan niet geholpen door ouders en enkele oma’s, deden ontzettend hun best om er iets moois van te maken. Na een glas ranja en iets lekkers, kreeg iedereen een broodhaantje voor boven op de stok. Ieder jaar helpt Bakkerij Kuijer Palmhaan mede mogelijk maken door heerlijke haantjes voor de kinderen te bakken.

Even na 14.00 uur ging de hele stoet kinderen richting de Korenhof. De bewoners zaten al te wachten en de kinderen werden tot hun verrassing verwelkomd door een heuse Paashaas. De bewoners konden de fraai versierde palmhaanstokken bewonderen en er klonk luid applaus voor het resultaat. Samen met de Paashaas gingen de kinderen in optocht door de Korenhof. Jong en oud hebben genoten. Als verrassing had de Paashaas voor alle kinderen nog een zakje paaseitjes in zijn mandje.

We kunnen  terugkijken op een geslaagde middag. Alle ouders en oma’s bedankt voor de hulp en jullie aanwezigheid!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel