.

.

 

.

Babbelegoegies

Babbelegoegies: Weer in hoes

Het zit er veurlopig weer op. Wij bint weer in hoes, ´t campertie stiet weer op stal.

Babbelegoegies

Grensoverschriedend gedrag. In de jaoren zeuventig hadden wij een transportbedrief met grensoverschriedend vervoer, dat was dudelk, want ij wussen waor de grens lag,

Babbelegoegies

... daor kun wij in Zweel trots op weden! Op oeze Coop!! Oeze winkel in Zweel is veraanderd, wij moet er even an wennen, mar ´t komp vast goed! 

Campern, een nei warkwoord?

“Wat is der mis met het oetzicht op de bushalte an de Kloosterdwarsweg??” Ik bin de leèste tied weinig an schrieven toekommen umdaw 't hartstikke drok had hebt. Wij mussen aal op vekaansie!

Corona en nog ies corona

In wat veur wereld bin wij beland? Smangs zie'k een bus veurbij kommen en a'k dan hen binnen kiek en ik zie al die mèensken zitten met die snoetschoeties, dan denk ik: oh oh, mien va en moe mussen de ogen nog ies lös doen, dan zulden ze toch echt denken dat de wereld totaal gek worden was.

Babbelegoegies

Corona en..het ies kan lieden! Tja, vrolijk worj der niet van, corona hef alles en iederien nog stevig in zien greep, al is der wal hier en daor een piepklein lichtpuntie. De legere schoel is weer lös, met handhaving van het snötneusbeleid. Dat gef weer wat luchtigheid veur de vaders en de moeders!

Beetie vrömd?

Beetie vrömd? Zult mèensken mij wal ie een beetie vrömd vinden? Altied mar dar gesjouw met dat hondtie en der ok nog tegen proten asof 't een kind is, ja da's toch op zien minst wal een hiel klein beetie vrömd!

Babbelegoegies

Een beetie van alles en nog wat…………….. Wij bint pas weer een toertie vort west, samen met aans nog welkenden biw hen de Moezel west. Oeze hondties waren ok met.

Babbelegoegies:

Wijs op reis. Dat hej met dat Drèents, wies op reis, dat riemt ja niet en klinkt ok veur gien meter. Ok aj een gedichie wilt maken, dan loop ij daor altied weer tegen an !

Babbelegoegies

Op weg naor het neie normaal. Hej dat non ok? IJ gaot er met hen berre en ij stao er met weerop. Der is gien ontkommen an! Wij zit in een intelligente lockdown, zo nuumt ze dat.Het liekt wal asof wij in ien of aandere horrorfilm beland bint! Op boeten komp de natuur tot leven, alles giet gruien en bluien, mar wij moet zoveul meugelijk in hoes blieven umdat er een onzichtbaar monster (Corona) dood en verdarf zeit under de meènsken.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel