.

.

 

.

Een weekend vol kunst

Op 26 augustus veranderen Zweeloo en Aalden in een oase van creativiteit.

Er zijn onder de noemer 'Vincents Atelier' diverse workshops bij verschillende ateliers in de oude gemeente Zweeloo en en is het ‘Vincents Pad-weekend’.

Hulde aan woord en pen
Te midden van de beeldhouw-, schilder- en papierkunst bloeit ook de kunst van het geschreven woord in onze dorpen op. Ongetwijfeld herinnert u zich 'Het Verborgen Pad'. Een bundel die vorig jaar werd onthuld ter ere van Coevorden als Culturele Gemeente. De gezichten achter dit verhaal - waarin meerdere historische gebeurtenissen uit de omgeving in een fictief jasje werden gehesen - zijn Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer. Naast de gezamenlijke bundel hebben ze elk hun eigen unieke schrijfstem in romans, SF- of kinderboeken. 

Maak het mee en groet de woordsmeden!
Van 13.30 uur tot 15.30 uur zullen de auteurs van het Schrijverscollectief A t/m Z aanwezig zijn in 'de Pop-up galerie', aan de Aelderstraat nummer 44, waar ook een workshop plaatsvindt. Maak uw kunstminnende dag compleet met een bezoek aan de ongedwongen 'Meet en Greet' (ontmoet en groet, in goed Nederlands) met deze schrijvers.
Grijp deze kans om laagdrempelig met deze woordkunstenaars in gesprek te gaan. Wellicht zelfs over je eigen schrijfambities. Alles mag. Vergeet vooral niet om de boeken die je al van onze schrijvers bezit mee te nemen. De auteurs signeren deze ook graag. Zoek je nog een inspirerend, spannend of hartverwarmend boek voor jezelf of (klein)kinderen: de boeken van de auteurs zijn verkrijgbaar in de verkoopkraam (op 26 augustus), of bij Toreco aan de Aelderstraat (doorlopend).

Je bent van harte welkom voor een gezellige babbel én om de schilders bij de workshop aan het werk te zien.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel