.

.

 

.

Vincents Pad, Schildersdag, Open Monumentendag

Veel kunst en cultuur in onze dorpen op 9 en 10 september.

Twee jaarlijks terugkerende evenementen bezoeken en de laatste kans Vincents Pad te lopen.
# Vincents Pad leidt je langs plekken waar Vincent van Gogh 140 jaar geleden zijn voetstappen zette, in letterlijke en figuurlijke zin. Veel toeristen gingen hem al na. Ook voor ‘Zweeler’ is het een geweldige belevenis, gehoord hebbende van degenen die wel al gingen.

Kom zaterdag of zondag, tussen 11 en 17 uur! Het is de laatste kans.
- Zag je de sieraden, geïnspireerd door Van Goghs schilderijen al? Bij Joke Holwarda, Koemarsendrift 4, Aalden.
- Lakens met zinnen uit de brieven van Vincent worden ook dat weekend weer neergelegd op de Bleek, aan het Van Goghpad in Zweeloo. Het bekijken waard.
- In de Kunstenaarsherberg (vanaf 13 uur geopend), achterdeel van Tante Sweel, Hoofdstraat, Zweeloo, een expositie van de werken gemaakt tijdens de Van Gogh Inspiratiedag.

- In de schuur van Annet Super, Marktstraat, Zweeloo (t.o. de rode brievenbus) wordt in een sfeervolle omgeving “Brief in Beeld” vertoond: in woord, klank en beeld voel en zie je wat Vincent ervaren heeft op zijn Zweeler dag.

# Tourist Info Zweeloo/Aalden organiseert, in samenwerking met Kunstenaarsdorp, de jaarlijkse (buiten)Schildersdag, op zaterdag 9 september: Zo’n 35 schilders uit de hele regio zoeken (tussen 10.30 en 14.30 uur) een plekje in het pittoreske Zweeloo om buiten te schilderen. En laten zich graag ‘over de schouder kijken’ door toeschouwers. Waarbij een praatje met elkaar maken het karakter van deze Schildersdag completeert. De schilders komen vanaf 14.30 uur weer bij elkaar in De Spil (Eswegje, Zweeloo) om elkaars werk te bekijken; ook daar bent u van harte welkom.

En: er staat op de brink in Zweeloo een 3.20/1.60 m groot schilderij, dat tijdens de doortocht van het komende EK Wielrennen langs de route geplaatst gaat worden. Door ons in te verven! Doe mee.

Al met al: veel kunst en cultuur in onze dorpen, op 9 en 10 september. Neem de kans om ook als toeschouwer hiervan deel uit te maken.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel