.

.

 

.

Publiek geniet van ambachtelijk schouwspel

Het terrein van de Jantina Helling molen was zondagmiddag het toneel van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest van de Schaapskudde Benneveld. Het ambachtelijkschouwspel op het molenterrein trok veel bekijks.

De kudde Drentse Heideschapen werd op vakkundige wijze ontdaan van de wollen jas. Met de schaar of scheerapparaat in de ene hand en de kop van het schaap in de andere ontdeden de herders de schapen stuk voor stuk van hun vacht. Een verademing voor de dieren, die nu fris de zomer in kunnen. 

De kudde bestaat inmiddels vijf jaar en kreeg van hun herders een mooi spandoek cadeau.

Allereerst werden de schapen lopend door de herders uit Meppen en Oud Aalden gehaald, wat op zich al een spektakel is. Daarna was het tijd voor het scheren.

Op de foto toont Justin Scheffer zich heel bedreven in dit ambachtelijke vakwerk.

Foto's: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 6 juni 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel