.

.

 

.

Publiek geniet van folklore op molenterrein

Het terrein van de Jantina Hellingmolen was zondagmiddag het toneel van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest. Het ambachtelijk schouwspel trok veel bekijks.

 

Om 12.30 uur werd de kudde door de herders opgehaald uit de wei in Meppen. Na een wandeling over het fietspad naar de molen, liepen de schapen in de vangkooi waar het heerlijk koel was.  

De Schaapskudde Benneveld werd op vakkundige wijze ontdaan van de wollen jas. Met de schaar in de ene hand en de kop van de schaap in de andere ontdeed scheerster Jessica Vos van agrarisch dienstverleningsbedrijf J. Vos – samen met twee herders -  de schapen stuk voor stuk van hun vacht. Gezien de tropische omstandigheden een verademing voor de dieren, die nu weer fris de zomer in kunnen. Het werk verliep vlot, inclusief het bekappen van de hoeven. De vachten werden voorzien van een naamkaartje en werden ingepakt voor de wolwerkplaats. 

Ondertussen serveerde Nonas uit Meppen op het molenterrein heerlijk ijs, Le Petite Atelier etaleerde prachtig genaaldvilte ramskoppen en de Wolwerkplaats Benneveld had mooie creaties uitgestald. De molen was open voor bezichtiging en de vrijwilligers verzorgden koffie en thee.

Foto: De Schaapskudde Benneveld werd zondagmiddag tijdens het schaapscheerdersfeest op het molenterrein in Aalden ontdaan van hun wollen jas. Met ruim dertig graden op de thermometer was dat bepaald geen overbodige luxe. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel