.

.

 

.

Eerste editie minifestival Sneeuwpop smaakt naar meer

Een energieke band, een DJ barstend van talent en een 500-koppig enthousiast publiek.

De feesttent op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo was vrijdagavond het decor van het minipopfestival Sneeuwpop. Een primeur die smaakt naar meer. “We laten de popliefhebbers al veertig jaar lang in augustus genieten van een popfestival en we konden het niet laten om het ook in de donkere wintermaanden dunnetjes over te doen”, vertellen de bestuursleden Joanne Katerberg een Emma Jalving, terwijl de tent volstroomt.


Zwoele stemming in feesttent
De thermometer tikt vrijdagavond het vriespunt aan, maar in de feesttent laat de zwoele stemming Sneeuwpop al snel smelten. Emma en Joanne genieten van de entourage en de reacties van het publiek. “Het gaat niet zo zeer om een nieuw geluid een podium te bieden, maar we willen vooral de trouwe festivalgangers vertier bieden.” Tot de laatste uren voorafgaande aan Sneeuwpop bleef het overigens spannend of de feesttent vol zou geraken, maar al rap kon het bordje uitverkocht op de toegangsdeur.

Headliner
Headliner was vrijdagavond The Green Monkeys. De vier enthousiaste muzikanten uit Gramsbergen speelden met veel passie tal van rock & roll klassiekers. De energie spatte er op het podium van af. Dankzij een strakke en energieke set met indrukwekkende groovy drum- en baspartijen, sterk gitaarspel en krachtige zang, kwam het rockverleden weer helemaal tot leven.

De twee mooie acts en de zwoele stemming deed Sneeuwpop vrijdagavond in de uitverkochte feesttent op 't Alterbarg in Zweeloo helemaal smelten.

Ook de getalenteerde DJ Pim Verhaar deed een flinke duit in het zakje.
Even na middernacht is het wel duidelijk: de goedgevulde tent met enthousiast publiek en twee mooie acts uit de regio zijn de perfecte ingrediënten voor het nieuwe minifestival. “Wie weet zal Sweelpop vaker terugkeren in een winters jasje”, blikken Emma en Joanne alvast vooruit.

Oes Eg'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel