.

.

 

.

Ook 41e editie Sweelpop valt in de smaak bij bezoekers

Regen spelbreker bij  "Sweelpop on Stage”, maar volgend jaar nieuwe kansen voor veelbelovend initiatief.

De 41e editie Sweelpop begon weliswaar behoorlijk regenachtig, maar het popfestijn op ’t Alterbarg, met zo’n 1.400 bezoekers, viel allerminst in het water.

In de regenachtige poparena klaarde het na 20.00 uur snel op en werd er in grote getale gedanst en gezongen op de muziek van de artiesten en bands. Ook dit keer was het weer een perfecte combinatie van lokaal talent en nationaal gerenommeerde namen.

Het festival opende dit jaar voor de eerste keer met Sweelpop on Stage. Helaas kreeg de primeur door de regenbuien niet de aandacht die het verdiende, maar volgend jaar gaat On Stage zeker op herhaling. Lokale artiesten konden zich aanmelden en op deze manier kans maken om op een professioneel podium te performen. "Het is belangrijk om de ontwikkeling van plaatselijke muzikanten te stimuleren. Ik vind het prachtig dat Sweelpop hier een steentje aan kan bijdragen", aldus Joanne Katerberg, bestuurslid en initiatiefnemer van Sweelpop on Stage. De bezoekers konden een verscheidenheid aan muziekgenres aanschouwen. Rustige folkmuziek en pakkende popsongs wisselden af met ruigere rock’n roll.

Na de regenbuien vulde het festivalterrein goed, mede dankzij het vroege optreden van Tim Akkerman & The Ivy League. Later verscheen Flemming, de grote publiekstrekker van de avond.
Door het luide meezingen van het publiek waren zijn hits, zoals Automatisch en Amsterdam, in de omliggende dorpen nog te horen. Ook Jack Jarryd en Royal Beat verzorgden een succesvol optreden.

Feest-dj Barry Fest sloot Sweelpop energiek af, waarna het festivalterrein ’s nachts rond 1.00 uur leegstroomde en de popliefhebbers tevreden huiswaarts keerden.

De organisatie kijkt alles bij elkaar met een trots gevoel terug op de 41e editie. Mede ook door het samenspel van de sponsoren, bezoekers en inzet van de trouwe vrijwilligers. Sweelpop wordt al vanaf het eerste begin georganiseerd en gedragen door Sweeler jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Het festival heeft een stevige plaats op de popagenda gekregen en staat er goed op voor de nabije toekomst.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel