.

.

 

.

Dorpswandeling tijdens de 7e Schildersontmoetingsdag

Dorpswandeling tijdens de 7e Schildersontmoetingsdag voor amateurs in Zweeloo op zaterdag 8 juni van 14.00 – 16.00 uur

Zweeloo stond en staat nog steeds bekend als een idyllisch schildersdorp en oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op amateurschilders. In het verleden zijn grote schilders, waaronder Max Liebermann en Vincent van Gogh, in Zweeloo op werkbezoek geweest. Hun nalatenschap, in de vorm van beroemde schilderijen en pentekeningen, is dan ook groot. De schilders kwamen om, in alle rust, de pure natuur te schilderen. Dit is vandaag de dag nog steeds mogelijk. Zweeloo heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op kunstschilders vanwege zijn natuur, historie, rust en ruimte.

Op 8 juni stelt Tourist Info  Zweeloo amateurschilders  in de gelegenheid te komen schilderen in onze mooie dorpen. Gedurende deze dag worden ook werken  van inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo tentoongesteld in dorpshuis de Spil. In de Spil vinden ook de opening en afsluiting van de schildersontmoetingsdag plaats.

De expositie van de schilderijen van het Zweeler talent is ook op zondag 9 juni van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen.

Tijdens deze schildersontmoetingsdag organiseert TIP Zweeloo  een dorpswandeling onder leiding van een gids. U bent dan in de  gelegenheid om de schilders aan het werk te zien. De gids leidt u langs  alle mooie, schilderachtige plekjes van Aalden en het kunstenaarsdorp Zweeloo.

De wandeling start om 14.00 uur bij het Tourist Info kantoor, Aelderstraat 21A  en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje  kunt u,  bij de afsluiting van de schildersdag,  de geschilderde creaties van die dag  bekijken.

De kosten zijn € 2,50, inclusief een drankje en hapje.

 Voor informatie en aanmeldingen:

TIP Zweeloo, tel 0591-372299 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel