.

.

 

.

Zomergasten

‘Het voelt hier als thuiskomen’

Gebruik makend van de titel van het TV-programma “Zomergasten” zal OEK deze zomermaanden een serie artikelen wijden aan……….. juist……… zomergasten. Maar wel heel bijzondere: mensen die al sinds jaar en dag hun vakanties in Drenthe, en meer specifiek in onze regio doorbrengen. Wat bracht hen er toe hier naar toe te komen destijds? En waarom bleven zij komen?

Zomergasten aan het woord:

Op het terras van Het Wapen van Aelden werd een gezellig gesprek gevoerd met de heer en mevrouw Van Hussel en de heer Cleassens. De eersten uit Leersum (“van de Utrechtse Heuvelrug naar de Hondsrug”), de laatste uit Amsterdam.

Desgevraagd vertelde de heer Cleassens dat hij tot voor enkele jaren altijd met zijn moeder op vakantie ging en dan een huisje huurde, of een hotelletje boekte. Toen zij een mooie foto zagen van Het Wapen van Aalden was de keuze gauw gemaakt. Komend uit het drukke Amsterdam vonden zij hier rust en aardige mensen. “Niet zo opgefokt”, aldus de heer Claessens. “Ik zou hier trouwens niet willen wonen, dan geef ik toch de voorkeur aan Amsterdam, met op elke hoek een kroeg. Maar Het Wapen geeft mij, in de goede zin van het woord, ook een ‘kroeg-gevoel’, met de gezellige stamtafel en de sympathieke eigenaren.

Gevraagd naar bezigheden hier in Aalden gaf hij lachend aan dat dat niet fietsen is, ook al verblijft hij hier precies tijdens de Drentse Fiets Vierdaagse. “Ik ben wel eens op een gehuurde fiets naar Emmen gegaan. Heen ging het nog, met de wind in de rug, maar ja, je moet ook weer terug….ik was kapot!”

Die Fiets Vierdaagse is juist wèl de reden dat de heer en mevrouw Van Hummel in Aalden zijn. Alleen…. niet om te fietsen….. “We komen juist in déze periode, omdat er dan overal reurigheid is.

Door gezondheidsproblemen fietsen we niet meer, maar gaan we met de auto naar verschillende plekken waar door de Fietsvierdaagse wat gezelligs te beleven is.” Ze vertellen dat ze vroeger veel in Gieten verbleven, en daarna vaak vakantie vierden in Zuid Limburg. ”Dat heuvelachtige landschap is wel prachtig, maar de genoemde problemen met de gezondheid maakten dat de actieradius daardoor veel minder werd. En Drenthe trok, met onze goede herinneringen aan vroeger. Het werd niet meer Gieten, maar Aalden, en het voelt hier als thuiskomen……”

En alsof we thuis waren werd de koffie, thee en cappuccino opgedronken met een afsluitend gesprek over koetjes en kalfjes en wetenswaardigheden met aan het eind een welgemeend ‘tot ziens!’

Bijschrift foto:De heer en mevrouw Van Hussel uit Leersum en de heer Cleassens uit Amsterdam genieten in Aalden en omstreken van het ultieme vakantiegevoel. (Foto: Anke Kamman)

Oes Eig'n Kraantien d.d.26 juli 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel