.

.

 

.

Zomergasten

"Als de kinderen 16 zijn willen ze nóg hier komen”

Gebruik makend van de titel van het TV-programma “Zomergasten” zal OEK deze zomermaanden een serie artikelen wijden aan……….. juist……… zomergasten. Maar wel heel bijzondere: mensen die al sinds jaar en dag hun vakanties in Drenthe, en meer specifiek in onze regio doorbrengen. Wat bracht hen er toe hier naar toe te komen destijds? En waarom bleven zij komen?
Zomergasten aan het woord:

Om 9.15 uur een afspraak maken voor Zomergasten.....is dat niet te vroeg?

Niet voor de familie Pol op camping Het Looveld in Zweeloo. "De jongens hebben het liefst dat we om 6 uur de wekker zetten, want dan kunnen ze óók 's ochtends boer Johan helpen met melken."

'De jongens' zijn de bijna 7-jarige Sven en Mitchel. Die héél hun hart verpand hebben aan de boerderij, en met name aan Johan. Ook de 3-jarige Devin vermaakt zich, in zijn rode overall, super. "Sven en Mitchel hadden eerst ook een 'gewone' overall", vertelt moeder Chantal, "maar ze wilden een andere.....net zo één als boer Johan. Ze lopen met hem weg, en ook met boerin Matine, de kinderen Kamps, de andere campingkinderen, alle dieren. Hier mag alles en kan alles, in wederzijds respect en oplettendheid en met veel humor."

"We gingen eens met de kinderen op vakantie naar Spanje. Dat was voor geen van ons een succes. Hier kwamen we daarna een week in de herfstvakantie, vervolgens een week in de voorjaarsvakantie en nu drie weken in de zomer. Heerlijke omgeving, kinderen gelukkig, en ikzelf kan her en der lekker aan de slag met bijvoorbeeld grasmaaien of de deel vegen", aldus vader Adrie. "En ik las zomaar een heel boek uit", voegt Chantal toe.

Een rondje over de camping laat de plekken met eigen caravans en tenten zien, de kampvuurplaats "vuur, gezelligheid en marshmallows", en de tenthuisjes van Farmcamps. "Enkele zelfs met een speciale badkamer", vertelt Chantal, "in een paardentrailer naast de tent: achterdeuren open en je ligt te badderen met uitzicht over de landerijen en de koeien." Koeien die mede door de kinderen tegen melkenstijd opgehaald worden.

Ondertussen wordt er een hut gebouwd door de kinderen, voeren ze dieren, wordt met de beesten  geknuffeld, rijden fietsjes en skelters rond, wordt het toiletgebouw schoongemaakt ("superschoon"). In de 'huiskamer' bij de receptie vindt ten tijde van dit interview de grote vrijdaguittocht plaats. Geen kind gaat weg zonder 'boerendiploma'. "Hier kunnen de gasten elkaar en Johan en Matine op koffie- en theetijd en 's avonds treffen."

Als je drie keer achter elkaar op zo’n korte termijn je vakantie op dezelfde plek doorbrengt, ben je misschien nog niet een 'échte oer-gast', maar aan het enthousiasme waarmee wordt verteld en de woorden "als de kinderen 16 zijn willen ze nóg hier komen" mag je de familie Pol uit Nieuwegein wel potentiéle oer-gasten noemen!

Bijschrift foto: De kinderen van de familie Pol beleven op boerderijcamping Het Looveld in Zweeloo de vakantie van hun leven. (Foto: Anke Kamman)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 augustus 2016

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel