.

.

 

.

Drentse gemoedelijkheid al 50 jaar visitekaartje De Bronzen Emmer

Vakantieoord De Bronzen Emmer in Meppen viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Een mijlpaal om bij stil te staan.Bij de receptie van het vakantieoord aan de dorpsrand van Meppen doen Henk Kamping, Geanne Kamping, Alja Scholing en Bas van de Water hun verhaal.

“We kennen onze gasten, we weten wat hun wensen zijn en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen.  Onze doelstelling is om de toeristen gegarandeerd een onbezorgde kampeervakantie te laten beleven.”

Ze beseffen dat de romantiek van kamperen een andere dimensie heeft gekregen. “Luxe en comfort spelen een steeds grote rol van betekenis. Op de Bronzen Emmer bieden we wél de romantiek van het buitenleven en de gezelligheid van het kamperen, niét de ongemakken."

Het viertal prijst zich gelukkig met de vele trouwe gasten. Voor veel kampeerders is de Bronzen Emmer het favoriete stekkie geworden. “Zowel voor een jaar- of seizoenplaats, maar ook voor een korte kampeervakantie of een verblijf in één van onze Finse bungalows.”

Gemoedelijkheid
De Drentse gemoedelijkheid is al een halve eeuw het visitekaartje en ijzersterke wapen van het vakantieoord. Bij de receptie doen Henk Kamping, Geanne Kamping, Alja Scholing en Bas van de Water hun verhaal. “We kennen onze gasten, we weten wat hun wensen zijn en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen  Onze doelstelling is om de toeristen gegarandeerd een onbezorgde kampeervakantie te laten beleven.”

Mooie mix van trouwe gasten en nieuwe gezichten
Henk, Geanne, Alja en Bas prijzen zich gelukkig met de vele trouwe gasten. “Zowel voor een jaar- of seizoenplaats, maar ook voor een korte kampeervakantie of een verblijf in één van onze Finse bungalows. Onder hen zijn gasten die zelfs al vanaf het begin bij ons op het park komen, maar gelukkig verwelkomen we ook elk jaar weer veel nieuwe gezichten. Deze gemixte samenstelling maakt het voor ons ook zo leuk en uitdagend!” 

Grondleggers
Henk en Alja bladeren door de plakboeken en wijzen naar de foto van Henny en Feya Schuiling: de grondleggers van De Bronzen Emmer. De voormalige gemeente Zweeloo bestemde eind jaren ’60 een lap natuurgrond voor toeristische doeleinden. Het echtpaar Schuiling runde destijds al ‘t Kuierpadtien in Wezuperbrug en zag in Meppen een mooie kans om de toeristische bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Het bleek een schot in de roos.

Henk en Grietje Kamping
Henk Kamping kreeg de dagelijkse leiding. In 1985 kwam de Bronzen Emmer definitief in bezit van Henk en zijn vrouw Grietje. Jarenlang hebben zij met veel gedrevenheid het vakantieoord uitgebouwd tot wat het nu is. Een gevoel van trots overheerst, maar er zijn ook gemengde gevoelens. Het overlijden van Grietje  op 29 november 2016 betekende groot verdriet en een groot gemis. Het was een zware periode voor Henk, Harbert, Geanne, Alja en Bas, maar ook voor de gasten.

Samenstelling team
Henk is teamleider, Bas zorgt voor alle onderhoudswerkzaamheden en Alja runt de receptie en draagt zorg voor de administratie. Vanaf april is Geanne in vaste dienst getreden en hoopt op termijn samen met haar partner Jurjen Huitema het familiebedrijf voort te kunnen zetten. In de schoolvakanties kan de Bronzen Emmer een beroep op ongeveer 15 vakantiehulpen, die ondersteunen in de buitendienst, de horeca, receptie en het recreatieteam.”

Erkenning van ANWB
Wat in 1971 met ongeveer 7 hectare begon, is inmiddels uitgegroeid tot een terrein van liefst 18 hectare. De bosrijke camping biedt plaats aan 32 stacaravans,  55 seizoenplaatsen, 26 Finse bungalows en 195 toeristische kampeerplaatsen. In vijftig jaar tijd is er niet alleen fors uitgebreid, maar ook behoorlijk gemoderniseerd. De Bronzen Emmer heeft al vele jaren een 4-sterren erkenning van de ANWB.

Goed ingespeeld op veranderende wensen kampeerder
De traditionele kampeerder die – zoals 50 jaar geleden zo gewoon was - in een simpele tent slaapt, kookt op een éénpitskookstel met gasfles en zich niet druk maakt over 'Hollands zomerweer', die bestaat al lang niet meer. “We hebben goed ingespeeld op de veranderingen. Bijna alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een riool, water- en kabeltelevisieaansluiting en de gasten kunnen gebruik maken van gratis WiFi. Het fraai onderhouden terrein, de ruime plaatsen en uitstekende faciliteiten staan borg voor een aangenaam verblijf.  Ook is er voor campers een camperservicepunt voor het laden en lossen van (afval)water.” Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen. Een aantal jaar geleden konden we niet bedenken hoe belangrijk Wifi op de camping en bij de bungalows zou worden…. "

Verder verrees  op het park een nieuw en verwarmde sanitaire voorziening. Ook het zwembad werd gemoderniseerd. In de beginjaren was het een buitenbad, maar werd later overdekt en er kwam een peuterbad bij. De Finse bungalows, die de Bronzen Emmer omringen, zijn onlangs nog volledig voorzien van nieuw meubilair.

Duurzaamheid steeds belangrijker
Duurzaamheid is op de Bronzen Emmer al een thema en dat zal steeds belangrijker worden. “De kampeerplaatsen en bungalows zijn allemaal apart bemeterd, het spoelwater van het zwembad wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten in het toiletgebouw, er is een afdekdeken over het zwembad, in de toiletgebouwen zijn waterbesparende kranen en er is overal energiezuinige Led-verlichting. We willen verder met energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en warmtepompen.”

Social media niet meer weg te denken

Website en multimedia zijn voor de Bronzen Emmer niet meer weg te denken. “Op onze website kan men direct reserveren en op de speciale Bronzen Emmer app vinden onze gasten alle benodigde informatie over het vakantieoord. Niet te onderschatten is nog altijd de mond-tot-mondreclame. Veel mensen worden naar ons doorverwezen door tevreden gasten.”

Vakantieoord de Bronzen Emmer in Meppen viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Op de foto (v.l.n.r.) Alja Scholing, Geanne Kamping, Bas van de Water en Henk Kamping. (Foto: Hans Jansen)

Geanne en Jurjen – met Nils en Maud – hopen op termijn het stokje van Henk over te nemen. Op de foto worden ze geflankeerd door Alja en Bas. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel