.

.

 

.

“We moeten continu een stapje harder zetten voor onze toeristen"

... zegt Jan Seubring, de nieuwe voorzitter van Toeristisch-Recreatief Coevorden (ToReCo). Hij is geen man die alleen op de winkel past. “Stilstand is achteruitgang”, zegt de 62-jarige Aaldenaar.

Om er direct aan toe te voegen: “Het gaat al heel goed, maar we moeten continu een stapje harder zetten voor onze toeristen en ons nog meer profileren."

Toeristische trekpleisters
Jan nam vorig jaar het stokje over van Arjan Pieters, die twaalf jaar als voorzitter de scepter zwaaide over ToReCo. Seubring komt vingers tekort om het aantal toeristische trekpleisters in de gemeente Coevorden te noemen. “Waar moet ik beginnen? Binnen onze gemeente kun je prachtig fietsen, mountainbiken en wandelen, maar er is op toeristisch gebied nog zoveel meer te beleven. We maken sier met prachtige vitale vakantieparken en cultuurhistorie kun je zowel in dorpen als stad volop beleven.”

Duidelijke contouren
Het is volgens Jan goed om te zien dat veel recreatieondernemers juist nu – in de ingewikkelde tijd waarin we leven - over hun eigen zorgen en schaduw heen stappen. "Ze hebben meegedacht hoe we het klimaat voor de recreatieondernemers nog verder kunnen versterken. We zien nu duidelijke contouren van een gemeente waar het ook in de toekomst goed toeven, recreëren en ondernemen zal zijn.”

Keuzes maken
Jan vervolgt: “Je moet keuzes maken. Je kunt niet alle bordjes tegelijk in de lucht houden. Beter minder maar goed, dan veel slecht. Mijn motto is dan ook: kwaliteit wint altijd!"  Hij schuift niet onder stoelen of banken dat er wat hem betreft nog heel wat uitdagingen in het verschiet liggen. “De haalbaarheid ligt vaak in een combinatie van activiteiten. Je kunt wel van alles willen maar als wij wel mooie fietsknooppunten hebben, maar de fietspaden zijn slecht onderhouden dan schiet de toerist en wij er niet zoveel mee op.”

Toeristische voorzieningen
ToReCo wil de boer op met een vitaal aanbod van toeristische voorzieningen, Coevorden in de markt zetten als dé fiets- en wandelgemeente en een optimale informatievoorziening. “Samen met de grote groep vrijwilligers op onze TIP-kantoren (Toeristisch Informatie Punt/red) werken bestuur en directie de komende jaren aan de uitwerking van deze thema’s."

Pluim medewerkers en vrijwilligers
De ruim dertig vrijwilligers die binnen ToReCo actief zijn geeft Seubring een grote pluim. “Mede door hun inzet komen we tot mooie dingen. De directie en het bestuur vinden het belangrijk dat zij in een optimale werkomgeving hun taken kunnen uitvoeren. We zijn in een aantal plaatsen bezig om te kijken naar een andere invulling/samenwerking van onze TIP-kantoren waarbij het uitgangspunt is om elkaar te versterken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je het alleen gaat redden door samen te werken."

Nieuwe website
ToReCo werkt inmiddels ook aan een nieuwe website. “De term Magisch Drenthe gaat verdwijnen. Dit dekt de lading niet meer. Voordat het toeristisch seizoen weer gaat beginnen, hebben we de nieuwe website in de lucht. Daarnaast komen er steeds meer digitale toepassingen voor de toerist en het is zaak dat zowel de ondernemer als ook onze eigen organisatie hierop inspeelt.

Jan Seubring is de nieuwe voorzitter van Toeristisch-Recreatief Coevorden (ToReCo).

Kraantien d.d. 15 februari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel