.

.

 

.

Wat is jouw favoriete wandelroute in de gemeente Coevorden?

Coevorden heeft prachtige wandelroutes die door de mooiste natuurgebieden van de provincie Drenthe leiden.

Onze wandelroutes variëren van korte, gemakkelijke paden tot uitdagender tochten voor de meer ervaren wandelaars. Voor iedereen is een geschikte route te vinden. Bovendien is wandelen in Coevorden meer dan alleen genieten van de natuur. De wandelroutes zijn een uitgelezen kans om op je gemak de historische en culturele rijkdom van de gemeente te ontdekken. De dorpsommetjes, lange afstandswandelingen zoals het Drenthepad en thema-wandelingen nemen je mee in het verleden van Vincent van Gogh of de geschiedenis van de stad.

En niet te vergeten het prachtige Cultuurpad: een rondwandeling van meer dan 200 kilometer die stad en dorpen in de gemeente aan elkaar verbindt, volledig samengesteld door vrijwilligers.
Wandelen en bewegen staan hoog op de agenda bij de gemeente Coevorden. Bovendien is wandelen, naast fietsen, een speerpunt in de provincie Drenthe. We hebben op dat gebied veel te bieden en er valt voor de bezoekers en inwoners nog veel te ontdekken. In dit kader zijn we in de gemeente Coevorden benieuwd wat onze inwoners en bezoekers nu het mooiste, meest bijzondere of gewoon leukste wandelpad in de gemeente vinden.

Gemeente Coevorden en Stichting ToReCo schrijven een verkiezing uit waarbij iedereen zijn favoriete wandelpad of -route kan aanmelden bij Stichting ToReCo, via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard met een motivatie waarom jij vindt dat dit de mooiste, leukste of meest bijzondere route in de gemeente is.
Uit alle inzendingen wordt begin mei de top 3 geselecteerd, waarna iedereen kan stemmen op het mooiste wandelpad in de gemeente Coevorden. De winnende wandelroute wordt op 17 mei a.s., vlak voor het Hemelvaart weekend, bekend gemaakt.
De werkgroep ‘Coevorden wandelgemeente’ heeft hiervoor een jury samengesteld met Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, als voorzitter. De jury kijkt bij de top 3 naar de variatie in de route, toegankelijkheid en beleving. “Met het wandelseizoen voor de deur willen we met deze mooie verkiezing inwoners en bezoekers enthousiast maken om met elkaar te wandelen en alle mooie plekjes in de gemeente Coevorden te ontdekken. Want die hebben we in overvloed!” aldus Jos Kasten, directeur Stichting ToReCo.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel