.

.

 

.

Wandeltoerisme bloeit op in gemeente Coevorden

Een nieuwe website, www.welkomincoevorden.nl, met meerdere wandelroutes in en door de gemeente en nieuwe bankjes langs het Drenthepad.

Sinds het begin van dit jaar zet de gemeente Coevorden zich actief in om de aantrekkelijkheid voor wandeltoerisme en -recreatie te vergroten. Dit heeft al mooie resultaten opgeleverd. En dit is slechts het begin van een aantal positieve ontwikkelingen.
Een feestelijke bijeenkomst in ‘t Veurhuus in Sleen, was het moment om vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wethouder Erik Holties, die Recreatie en Toerisme in zijn portefeuille heeft, opende de feestelijke bijeenkomst: “De gemeente Coevorden is niet alleen een uitstekende fietsgemeente, je kunt er ook fantastisch wandelen! We beschikken over veel prachtige wandelroutes, mede dankzij de inzet van enthousiaste lokale vrijwilligers. In 2022 kwam daar een parel bij, het unieke Cultuurpad. Bovendien was Coevorden vorig jaar één van de eerste gemeenten waar we samen met het Recreatieschap en provincie Drenthe het wandelknooppuntennetwerk hebben uitgerold. We zijn van mening dat er nog meer uit te halen valt, daar zijn wij begin van dit jaar actief mee aan de slag gegaan.’’ 

Wethouder Erik Holties samen met een deel van de personen die zich inzetten voor het wandeltoerisme in de gemeente Coevorden (Foto: Marcel J. De Jong)

Digitale en fysieke routes
Een van de onderdelen is de vindbaarheid van de mooie wandelroutes, zowel digitaal als fysiek. Jos Kasten van stichting Toeristisch-Recreatief Coevorden vertelt: ‘We hebben een mooie nieuwe website, www.welkomincoevorden.nl. Op deze nieuwe website vindt iedereen welke mooie wandelroutes er in onze gemeente zijn. Je ziet eenvoudig welke wandeling het dichtst bij jouw locatie is. Ook hebben we een papieren startpuntenkaart gemaakt. Deze is gratis te verkrijgen bij de Tourist Info kantoren en is erg populair! Uiteraard geven onze collega’s graag extra informatie over de routes.’  

Focus op lange afstandswandelingen
Een ander belangrijk onderdeel richt zich op de aandacht voor lange afstandswandelingen, die vooral tijdens de coronapandemie aan populariteit wonnen en deze populariteit behouden. Erik Holties licht toe: "We willen ondernemers stimuleren om meer te doen met het goud dat we in handen hebben, zoals het Pieterpad, het Drenthepad en ons eigen Cultuurpad. Samen met ondernemers wordt gekeken naar de behoeften van moderne wandelaars en hoe hierop ingespeeld kan worden." 

Op drie plaatsen in de gemeente Coevorden is een fijn bankje geplaatst, om tijdens een welverdiende wandelpauze even te genieten van het landschap 

Nieuwe wandelroutes en jonge wandelaars
Maar de gemeente heeft nog meer in petto. In het kader van het project 'Van Gogh in Drenthe' zijn onlangs enkele nieuwe wandelingen rondom Zweeloo gelanceerd, die nu al enorm populair zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, worden ook de jonge wandelaars niet vergeten. Meer details hierover worden binnenkort verwacht. 

Toeristische investeringen
Met deze strategische investeringen hoopt Coevorden niet alleen haar toeristische aantrekkingskracht te vergroten, maar ook een breed publiek aan te spreken en de regio als wandelbestemming van formaat op de kaart te zetten.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel