.

.

 

.

Henk Kuilman pakt goud op NK Kruisboogschieten

 

Henk Kuilman is in het Brabantse Achtmaal gekroond tot Nederlands kampioen Kruisboogschieten in de D-klasse. Op de mobiele 20-meterbaan in Achtmaal vergaarde de 67-jarige Aaldenaar een respectabel aantal van 94 punten en dat was goed voor de gouden medaille. De schutters van Willem Tell uit Zweeloo, waar Kuilman al vele jaren aan verbonden is, waren tijdens het NK goed op dreef. Zo schoot Lammert Alting 92 punten bij elkaar en de inwoner van Aalden greep daarmee in de D-klasse het zilver. Kuilman en Alting werden tijdens het Rabo-dorpentoernooi door het bestuur van S.V. Willem Tell gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Harmen Bosch, lid van schietsportvereniging TOP uit Schoonoord, kan ook met voldoening terugblikken op het NK. De getalenteerd kruisboogschutter uit Exloo eindigde in de Ere-klasse op de eerste plaats en werd daarmee Nederlands Kampioen. In de A-klasse ging de titel naar Pierre Huijbregts uit Zundert met 97 punten. In de B-klasse was het Jack Roelands uit Wernhout die met 98 punten de titel pakte. In de C-klasse zegevierde Henry Kastermans van Apollo uit Assen met 94 punten. Frans Delcroix uit Achtmaal werd met een score van 99 punten algemeen kampioen van Nederland. Ondanks de wisselende weersomstandigheden verliep het NK succesvol. Op de mobiele schietaccommodatie kwamen in totaal 251 schutters in actie. In 2013 staat het NK in Zweeloo op het programma. Bron: Coevorden HuisAanHuis/Boom Regionale Uitgevers Bijschrift foto: Henk Kuilman (links op de foto) pakte tijdens het NK Kruisboogschieten in de D-klasse de nationale titel. Lammert Alting was ook goed op dreef. Hij eindigde in de D-klasse op de tweede plaats. (Foto: Geert Kamps)  
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel