.

.

 

.

7e editie Aalden Rondomme op 12 januari

 

Aalden / Zweeloo – Op zaterdag 12 januari a.s. wordt voor de zevende achtereenvolgende keer de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme georganiseerd. Tijdens de voorgaande editie kwamen in een schitterende ambiance liefst 511 deelnemers, van wedstrijdloper tot recreant, aan de start. Het hardloopevenement werd daarmee een doorslaand succes. De organiserende commissie Aalden Rondomme werkt echter continu aan een verdere optimalisering.  ‘Er zijn natuurlijk altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn. We hebben van enkele sporters een aantal bruikbare adviezen gekregen en daar zijn we de afgelopen periode mee aan de slag gegaan,’ aldus de enthousiaste commissieleden.

Verbeteringen zijn vooral geconcentreerd op het startpunt. ‘Vooral bij de start was tijdens de voorgaande edities nogal sprake van enig oponthoud. We gaan op 12 januari a.s. een extra lusje rondom sportpark ‘t Alterbarg lopen en de hardlopers komen dankzij deze aanpassing na ongeveer 400 meter nog een keer langs start en finish. Het deelnemersveld is dan wat meer uit elkaar gelopen en zo krijgen we een soepeler overgang naar de wat smallere paadjes verderop in het parcours. Bovendien is het natuurlijk leuk voor lopers en publiek om bij start en finish iedereen nog een keer te zien. De tien kilometer blijft gehandhaafd en het is de bedoeling dat de 6,2 met ongeveer 400 meter zal worden uitgebreid.’ Verder wil de organisatie de tijdwaarneming verbeteren. ‘Een combinatie van een fuik en computertijdwaarneming zal ons veel werk besparen bij het realiseren van de uitslagen. We zijn nog aan het oriënteren of een gescheiden finish aan deze verbetering zal bijdragen', zo is de verwachting.

De doelstelling van de commissie Aalden Rondomme is klip en klaar: zoveel mogelijk inwoners aan het bewegen krijgen; ieder op zijn eigen niveau. Áalden Rondomme is én blijft daarom een laagdrempelig én plaatselijk loopevenement. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. ‘We moeten overigens nog een goed doel bepalen. Tips of suggesties zijn dan van harte welkom.’

De organisatie gaat de komende periode leerlingen van de basisscholen enthousiast maken om deel te nemen aan het hardloopevenement. Net als vorig jaar staan er weer enkele clinics op het programma. Deze gaan plaatsvinden op woensdag 19 december en woensdag 9 januari. De organisatie wenst alle hardlopers alvast veel sportief succes met de voorbereidingen. Over een aantal weken is het mogelijk om via de site in te schrijven.’ Kijk voor meer info op: www.aaldenrondomme.nl

(Bron: Coevorden HuisAanHuis / Boom Regionale Uitgevers)

Bijschrift fotoOm het hardloopevenement mogelijk te maken zijn vrijwilligers de afgelopen weken hard aan het werk geweest om het parcours en de wandelroute Aalden Rondomme op te knappen. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel