.

.

 

.

Aalden Rondomme : wat een happening!

De Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme is afgelopen zaterdag uitgemond in een waar hardloopfeest. Een pure promotie voor de hardloopsport en dat alles in een uiterst positieve en familiaire sfeer. Het wij-gevoel: het gevoel van sporters onder elkaar, respect voor elkaar en elkaar het beste gunnen. Een ambiance die de adrenaline flink doet stijgen. Niet winnen staat centraal, maar wel het deelnemen aan dit prachtige sportieve festijn op een schitterend landschappelijk parcours.

We genieten van de ouders die én passant de 2 kilometer met zoon of dochter lopen en dan vervolgens amper een uur later aan de start verschijnen voor het volbrengen van de tocht over 6,5 of 10 kilometer. Aandoenlijk, soms zelf een tikkeltje emotioneel...... We genieten van de inzet van de 83-jarige Berend Schreuder uit Zweeloo, die de 6,5 kilometer ruim binnen het uur volbrengt. We genieten van jongens als Mark, Florian en Jan Roelof, die voor de zevende keer op rij van de partij waren!

We genieten van de enthousiaste aanmoedigingen en reacties van het publiek langs het parcours. We genieten van de talrijke sportieve families die gezamenlijk deelnemen aan Aalden Rondomme. We genieten van de overheerlijke bruine bonensoep van onze topkoks Leo Kaldenbach en Jos van der A. We genieten van de toptijden die op de klokken worden gezet, ook door de plaatselijke toppers.

Aalden Rondomme is uitgegroeid tot een familiegebeuren bij uitstek en dat is tegelijk ook de kracht van dit evenement! Maar we konden ook deelnemers uit onder meer 's Gravenzande, Leiden, Loppersum, Hoenderloo en dichter bij huis uit Sleen, Dalen, Oosterhesselen en Beilen verwelkomen......! Aalden Rondomme staat dus echt op de kaart. Het is goed om te weten!

In een tijd dat organisaties steeds meer moeite hebben om vrijwilligers te mobiliseren, geldt dat zeker niet voor een evenement als Aalden Rondomme. Ik neem mijn pet af voor de inzet van de meer dan 100 vrijwilligers, voor de ruim 525 deelnemers én voor de fantastische organisatie! Graag tot volgend jaar!

Foto's met dank aan Thomas Kamman. Kijk voor meer info en alle uitslagen ook op aaldenrondomme.nl en het fotoalbum van deze website

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel