.

.

 

.

Eerste editie “Zunnegroet” smaakt naar meer.

Afgelopen zaterdag beleefde het yogafestival “Zunnegroet” haar eerste editie in Aalden.

Zo’n 70 deelnemers, variërend van ervaren yogabeoefenaars tot pure natuurliefhebbers, namen deze dag deel aan de talrijke yogasessies en workshops.

Ontspannen, natuur, bewegen, meditatie, lekker eten, muziek en genieten, daar draaide het allemaal om tijdens het festival. Dit alles met de mooie omgeving van de wandelroute Aalden Rondomme en de monumentale boerderijen van Oud Aalden als dankbaar decor.

Het programma van “Zunnegroet” begon al om 6 uur ’s ochtends met een zonnegroetsessie tijdens zonsopkomst. Helaas viel er op dat moment weinig zon te begroeten en regende het pijpestelen. Er moest dan ook even worden uitgeweken naar de beschutting van de manege tegenover ‘t Hoes van Hol-An. In de loop van de morgen klaarde het weer gelukkig op en scheen de zon volop. Vrijwel alle sessies en workshops konden daarna dan ook in de buitenlucht plaatsvinden.

 

We vroegen aan medeorganisator Kim Been hoe zij het festival ervaren heeft. Kim: “In één woord geweldig! We zijn hartstikke blij met de invulling en het verloop van het programma. Ook over het aantal deelnemers zijn we best tevreden. Bij dit eerste festival was, denk ik, een aantal van 70 ook het maximum dat we konden behappen.

De reacties van de deelnemers waren unaniem enthousiast. Niet alleen over de opzet en sfeer van het festival, maar ook over de schitterende omgeving hier. Een sprookjesomgeving hoorden we soms zeggen. Of er een volgende editie komt? We gaan eerst eens evalueren, maar het succes van deze eerste editie smaakt wel naar meer.”

 

De opbrengst van het festival, ruim € 3.000, wordt gedoneerd aan Habitat for Humanity. Met het geld worden in Pondicherry (India) eenvoudige betaalbare huizen voor vrouwen gebouwd.

Bijschrift foto: foto Kim Been

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel