.

.

 

.

NK Kloep’m op de Zweelermarkt

Komende maandag om 20.00 uur NK Kloep’m op de Zweelermarkt. We gaan met u terug naar de zomer van 1998. Op de Zweelermarkt van dat jaar wisten Alex Hahn bij de heren en Judith Post bij de dames de wereldtitel Kloep’m te veroveren. Daarmee zorgden ze voor een geweldige sensatie, immers de torenhoge favorieten kwamen in die tijd uitsluitend uit Twente, met name uit Hoge Hexel en Geesteren. In een uit zijn voegen barstende feesttent en in een geweldige ambiance raffelden Alex en Judith hun verbijsterde tegenstanders terug naar Twente. 

Zelfs de ingehuurde geweldige speaker Wim Bremmer uit Hoge Hexel, u weet nog wel van honing en stembanden, kon hieraan toen niets veranderen.

Nog even voor degenen die niet precies weten wat Kloep’m is: bij Kloep’m moeten de deelnemers op houten klompen kruipend een baan van 20 meter (in de vorm van een soort catwalk) afleggen. Diegene die het snelst is gaat door, de verliezer valt af. Voor de dames en heren is er een aparte competitie. De winnaar is Nederlands kampioen.

Komende maandag 6 juli om 20.00 uur is Kloep’m weer terug op het programma van de Zweelermarkt. Was het 17 jaar geleden nog een stunt van de toenmalige Werkgroep Jongerendag, nu is het een gezamenlijk initiatief van Stichting Sweelpop en de Stichting Zweelermarkt. En dat het menens is, blijkt wel uit de ambities van de werkgroep. Dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap en bij een succes volgend jaar het Europees. En wie weet over twee jaar misschien wel weer gastheer van het Wereldkampioenschap Kloep’m.

Ruim een jaar zijn ze al bezig met de organisatie, vertellen Marjan Braam, Martin Bullinga en Jeroen Zantingh van de werkgroep. Want er komt nog al wat bij kijken bij zo’n groot evenement. Draaiboeken, reglementen, tijdwaarneming, jury, deelnemers, publiciteit, alles komt voorbij en moet tot in de puntjes geregeld zijn. Maar dat het net als in 1998 weer een daverend succes wordt, daar zijn ze van overtuigd.

En Alex Hahn? Die is er maandag ook weer bij. Niet meer als deelnemer, maar als hoofd jury van het kampioenschap. En wie is dit keer de speaker? De eerder genoemde welbespraakte en enthousiaste speaker uit Hoge Hexel wellicht? Wie weet, het is in ieder geval een verrassing. Zelfs uw OEK-medewerker mocht het nog niet weten.

Bron: Oes Eig’n Kraantien 1 juli 2015

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel