.

.

 

.

Giel Bakker en Iris Mulder winnen NK Kloep’m

Giel Bakker uit Aalden en Iris Mulder uit Wezup waren vorige week maandag op de eerste dag van de Zweelermarkt de grote winnaars van het NK Kloep’m. Tegen tienen ’s avonds kregen beiden de lauwerkrans om de schouders en mochten ze verdiend naar het Wilhelmus luisteren. Een jaar lang mogen ze zich nu Nederlands kampioen Kloep’m noemen.

Al vanaf de eerste ronde was het duidelijk dat Giel Bakker de titel voor zich op wilde eisen. Met een tijd van 6.09 seconden was de 27-jarige Aaldenaar, in het dagelijks leven werkzaam bij de Brandweer in Emmen, toen al verreweg de snelste over de 20 meter lange baan. In de finale ging het nog een stuk sneller: 5.54 seconden. Medefinalist Jeroen Dijkstra uit Aalden had letterlijk en figuurlijk het nakijken.

Bij de dames ging de titel met overmacht naar Iris Mulder uit Wezup. Haar turnachtergrond gaf de 16-jarige leerlinge van het Esdal College wellicht al enige voorsprong. Ze ging in ieder geval als een speer over de 20 meter: 7,79 seconden. Medefinalist Joanne Katerberg uit Aalden werd een goede tweede.

Met een deelnemersveld van 21 heren en 16 dames was de ambitieuze organisatie (de Stichting Sweelpop en de Stichting Zweelermarkt) uitermate tevreden. Zoals ze helemaal tevreden kon zijn over de grote belangstelling, het verloop, de sfeer en de entourage rond dit herontdekte kampioenschap. Zo tevreden zelfs dat nu al besloten is dat er in 2016 een vervolg komt tijdens de Zweelermarkt: het Europees Kampioenschap Kloep’m!

Giel Bakker en Ilse Mulder, een jaar lang eeuwige roem (foto Ruud Janse).

Bron: Oes Eig’n Kraantien 15 juli 2015

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel