.

.

 

.

Dit jaar geen Masters Springen Zweeloo…

In het tweede weekend van augustus staat traditioneel het Masters Springen Zweeloo op de agenda, dit jaar alweer de 11e editie. Dit evenement heeft als doel om de paardensport in het algemeen en de springtak in het bijzonder te promoten. In een laagdrempelige sfeer wordt voor een breed publiek een wedstrijd georganiseerd waar de noordelijke top van de springruiters strijdt om de grote prijs.

Voorwaarde voor het slagen van dit evenement is dat de absolute top van de noordelijke springruiters deelneemt. De betreffende ruiters kennen een volle agenda; de weekenden in juni, juli en augustus zijn volgepland met wedstrijden van niveau. De tweede zondag van augustus is de afgelopen jaren een vrije zondag geweest in de overvolle agenda`s. Heel bewust hebben wij derhalve voor deze zondag gekozen om het evenement te organiseren. Ook voor dit jaar staan alle lichten weer op groen; toezeggingen van sponsoren, een enthousiaste club vrijwilligers, de benodigde materialen geregeld, etc.

Met ingang van dit jaar wordt echter op niet al te grote afstand nog een evenement georganiseerd op de tweede zondag van augustus. Dit evenement is in alle opzichten groter dan het onze, logischerwijs kiest de noordelijke springtop ervoor om aan dit evenement te deelnemen. Hierdoor kunnen wij als organisatie niet garanderen dat de noordelijk springtop deelneemt aan ons evenement. Door de overvolle agenda zijn er daarnaast ook geen uitwijkmogelijkheden om het evenement later dit jaar te organiseren. Om deze redenen hebben we als bestuur, met pijn in ons hart, besloten om dit jaar geen Masters Springen Zweeloo te organiseren.

Maar, volgend jaar zal er opnieuw een Masters Springen Zweeloo zijn. Door de overvolle agenda in de zomermaanden zal het evenement waarschijnlijk naar voren verplaatst worden, hier gaan we later dit jaar op terug komen.

Tot ziens, tot volgend jaar!

Bestuur Stichting Masters Springen Zweeloo

Willem Schepers

Joop Beukers

Johan Ziengs

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel