.

.

 

.

Marathon ‘4e Musketiers’ maakt indruk op Aaldenaar

Rolf de Vries liep zijn eerste marathon in Uganda: “Diep gaan met een doel!”

Een hele marathon heeft Rolf de Vries gelopen, met zo’n 500 stijgmeters, wat gelijk staat aan vijf Domtorens. Een nog grotere uitdaging vormde de hitte: de 44-jarige Aaldenaar heeft deze barre tocht namelijk gelopen in Uganda, waar de temperatuur al snel oploopt tot ruim dertig graden. Fysiek een enorm zware prestatie, maar de indrukwekkende verhalen en de prachtige Afrikaanse koppies hebben Rolf vleugels gegeven. Na 4 uur en 37 minuten bereikte hij de finish.

De marathon heeft bij Rolf zelf veel teweeggebracht. Hij blikt terug. “Op 8 mei was het zover: vertrek vanaf Schiphol naar Uganda om daar samen met ruim honderd landgenoten deel te nemen aan de sponsormarathon ‘4e Musketiers’ in het noorden van Uganda. Een plek van extreme armoede. Aan het eind van de avond landden we op het vliegveld in Entebbe. We werden in kleine bussen naar ons hotel in Kampala gebracht. Een uurtje rijden, maar als snel werd duidelijk dat alle overeenkomsten met Nederland mank gaan.”

“Op zaterdagmiddag hebben we in een sloppenwijk in Kampala een project van Compassion bezocht; een internationaal opererende christelijke kindsponsororganisatie. Wat een armoede heb ik daar gezien, maar ook waardering uitgesproken voor de wijze waarop Compassion zich inzet voor de allerarmsten. Met eigen ogen gezien dat het ingezamelde geld heel goed terecht komt.”

Het zijn vooral de ontmoetingen die Rolf bijblijven. Zo trekt hij een dag op met zijn Compassion-sponsorkind. Rolfs sponsorgeld heeft het leven van dit ventje veranderd. 

En aan het eind van de week de marathon gelopen. Een loodzwaar avontuur met veel regen, modder en op een onverhard terrein. “Na 4 uur en 37 minuten kwam ik moe, maar zeer voldaan over de finish. Al met al een heel bijzondere week in een werkelijk schitterend land. Ik heb daar erg veel indrukken opgedaan.”

Alle sporters samen hebben geld ingezameld om 821 kinderen langdurig te sponsoren en daarnaast is er nog 350.000 euro opgehaald voor andere 

projecten van Compassion.

Het zijn vooral de ontmoetingen die Rolf de Vries (44) bijblijven. Zo trekt hij in Uganda een dag op met zijn Compassion-sponsorkind.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel