.

.

 

.

Martinus en Roelie genieten van zoon Geert die wereldkampioen is!

Een zoon die wereldkampioen is; Martinus en Roelie Koerts kunnen er over meepraten. Hun zoon Geert uit Erm veroverde vorig weekend op het circuit van  het Duitse Oschersleben samen met Bennie Streuer de wereldtitel in de zijspanklasse. Een eervolle Zweeler tint aan een mondiale titel. Iets waar Martinus en Roelie best trots op kunnen zijn!

‘Geert en motorsport, dat is twee handen op één buik’, zeggen de beide ouders, die woonachtig zijn aan de dorpsrand van Zweeloo. Als amateur-motorcrosser had Koerts inmiddels een lange en rijke historie opgebouwd. Twee jaar geleden werd hij bakkenist van zijspancoureur Bennie Streuer. Dat bleek een gouden combinatie. Streuer en Koerts lieten tijdens races op circuits als Le Mans en Sachsenring hun niet geringe kunsten zien. Met als hoogtepunt het glansrijk optreden eind juni tijdens de Gamma Racing Day op het Asser TT-circuit. Mooi dat het team juist in Assen ~ voor eigen publiek ~ de basis legde voor de wereldtitel.

Geert Koerts mag je rustig een veelzijdig sporter, doorzetter en koele kikker noemen. Ooit begon hij zijn sportieve loopbaan als zwemmer, werd naderhand voetballer en was later succesvol in de paardensport. Daarna werd hij gegrepen door het motorsportvirus. Martinus en Roelie blikken terug: ‘Aanvankelijk zat Geert op het paard. En stilletjes hadden we gehoopt dat hij de paardensport trouw zou blijven. Vanaf zijn 16e levensjaar liep het echter allemaal anders, want met zoveel motorsport in je genen heb je geen keus meer. Geert zocht de uitdaging en koos voor veel meer pk’s en snelheid. Hij ontpopte zich al snel als een getalenteerd motorcoureur.’

Aan de ene kant zijn de ouders ontzettend trots dat hij zo'n karakter en doorzettingsvermogen heeft, maar ze erkennen dat het soms wel heftig is om te zien. ‘Geert is gelukkig nuchter en dat is niet onbelangrijk. De kunst is om met topsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur als bakkenist je hoofd koel te houden en ontspannen je ding te doen.’ Dat hoofd koel houden geldt ook voor Martinus en Roelie. ‘Het gaat oerend hard, maar gelukkig gaat spanning en genieten bij ons hand in hand. Al zijn we wel opgetogen als de race ten einde is dat alles heel is gebleven.’

Met veel zelfwerkzaamheid en een bescheiden budget leverde het team een wereldprestatie. ‘Het budget wordt bij hen bijna volledig aan het materiaal gespendeerd. Door alles zelf te doen, hebben ze veel geleerd. Juist dat gaf het duo volgens ons nog een extra motivatie om zich ten opzichte van de buitenwacht te bewijzen. Dat hebben Geert en Bennie op een voortreffelijke wijze gestalte gegeven.’ Overigens maakte zus Margriet het succes van de familie Koerts helemaal compleet. Met haar bedrijf People 4Office Recruitment leverde Margriet als sponsor van het zijspanduo een belangrijke bijdrage aan het succes van Geert.  

Bijschrift foto: De wereldtitel in de zijspanklasse heeft een fraai Zweeler tintje. Martinus en Roelie Koerts zijn trots op de prestatie van zoon Geert uit Erm, die op zondag 23 augustus j.l. samen met Bennie Streuer uit Grolloo de mondiale titel greep.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel