.

.

 

.

Benneveld zorgt voor daverende verrassing op RABO-dorpentoernooi 2015.

Drie jaar achtereen (2012 t/m 2014) waren de schutters van Wezuperbrug superieur op het Rabo-dorpentoernooi van Willem Tell. Een vierde titel op rij kwam er afgelopen zaterdag niet.

Op de alweer 31e(!) editie van dit mooie en goed georganiseerde toernooi verrasten de schutters uit Benneveld vriend en vijand door de titel voor iedereens neus weg te kapen. En de koek was nog niet op voor Benneveld. Ook de schutterskoning kwam dit keer uit Benneveld, te weten Jan Hilbrands. Een schrale troost voor Wezuperbrug was dat de schutterskoningin, Jessica Groote, wel uit hun midden kwam.

Blije gezichten bij de schutterskoning en schutterskoningin (foto Monique Jonkman-Koolen).

 

Rabobank medewerkster Angela Berkhof uit Aalden mocht namens de Rabobank het openingsschot verrichten. Daarna was het de beurt aan de deelnemers van de 6 deelnemende dorpen. De heren en dames moesten zaterdagmiddag hun schutterskunsten vertonen in drie disciplines: het kruisboogschieten, het buksschieten en de verrassingsdiscipline, het handkruisboog schieten. En zoals hiervoor vermeld, de kampioenen uit Benneveld konden dit het beste met 786 punten. Met Wezuperbrug als toch weer een goede tweede met 778 punten. Wezup haalde brons met 769 punten.

Komende zaterdag (19 september) organiseert Willem Tell alweer het volgende evenement, te weten de noordelijke koning kringkampioenschappen, waaraan de kampioenen (de koningen) van de noordelijke clubs deelnemen. Arend Millekamp en Henk-Jan Nijmeijer houden op dit toernooi de eer hoog voor Willem Tell. Aanvang 13.00 uur (toegang gratis).

De winnende schutters uit Benneveld (foto Monique Jonkman-Koolen).

Bron: Oes Eig’n Kraantien d.d. 15 september 2015.

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel