.

.

 

.

Nieuwe leden zijn van harte welkom

Gymmen en volleyballen bij Attilla Actief

Attilla Actief, opgericht den éénentwintigste september 1936, plaats café Habing te Aalden : Wilma Visser, penningmeester van Attilla Actief, haalt een oude blikken doos tevoorschijn, met daarin de statuten en andere waardevolle papieren van wat eens een bloeiende vereniging was, namelijk de gymnastiekvereniging Attilla Actief.

Enkele dames in de voormalig gemeente Zweeloo namen reeds in 1936 het initiatief om een gymnastiekvereniging op te richten. Schoolmeester Polman nam de leiding en het voorzitterschap op zich. Gymnastiek en sport was goed voor ieders welzijn! De animo was groot, want vanaf het eerste moment telde de vereniging maar liefst 90 leden ! Tot de aspirant-leden behoorden de kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Vanaf 16-jarige leeftijd was er de dames- en herenafdeling. Het waren glorieuze jaren, want in die tijd kon men wel een verzetje gebruiken. 

Maar voor de zondag golden strenge regels : oefeningen en uitvoeringen waren op die dag uit den boze !

Helaas gooide de oorlog roet in het eten en werden noodgedwongen alle activiteiten in 1939 stop gezet. Maar in 1947 gingen ze met frisse moed weer van start! Er volgden nog vele uitvoeringen, maar de belangstelling voor de vereniging nam af. In 2010 en in 2011 waren er nog wel uitvoeringen, daarna stopte helaas de gymjuf  en er waren te weinig kinderen. Anno 2015 is de vereniging nog steeds actief, al zij het in mindere mate. De aspirantengroep is opgehouden te bestaan en er is nu alleen nog   volwassenengymnastiek, waaraan 13 dames deelnemen ( dinsdagmorgen van 8.30 uur tot 9.30 uur in de Aeldermeent ) en een volleybalteam bestaande uit tien dames  ( maandagavond van 18.45 uur tot 20.15 uur in de Aeldermeent ).

En er is inmiddels een nieuwe leidster gevonden !

Het aloude gezegde ’Rust Roest’ geldt nog wel degelijk, het is nog steeds goed voor lijf en leden om in beweging te blijven en dat kan op velerlei manieren, onder anderen door te gaan gymmen of volleyballen bij Attilla Actief, want nieuwe leden zijn van harte welkom !

Contactpersoon is Wilma Visser, telefoon: 0591-372101 of 06-10537701.

Bijschrift foto: Penningmeester Wilma Visser van Attilla Actief op de foto met de nostalgische oude blikken doos, waarin de statuten van de roemrijke gymvereniging worden bewaard. De club kent een rijk verleden en het bestuur hoopt van harte op nieuwe impulsen én vooral nieuwe leden. (Foto: Monique Jonkman-Koolen) 

Bron: Oes Eig’n Kraantien d.d. 30 september 2015. 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel