.

.

 

.

Tiende editie Aalden Rondomme ongetwijfeld een recordbreker

Een fantastisch sportief evenement, dat is wat de komende editie van de Nieuwjaarloop Aalden Rondomme ongetwijfeld gaat worden. Met een aantal nieuwe elementen belooft de tiende editie van dit hardloopcross op zaterdag 9 januari a.s. wederom een succes te worden. ‘Het kan echt iets moois opleveren!’, blikken de organisatoren alvast vooruit.

In een tijdsbestek van tien jaar is de loop uitgegroeid tot een welbekend sportevenement in de wijde omgeving. Ieder jaar trekken honderden fanatiekelingen de hardloopschoenen weer aan om het parcours langs en rondom het natuurgebied van Aalden en Zweeloo af te leggen.

De Nieuwjaarsloop staat  bekend als een laagdrempelige wedstrijd, maar Aalden Rondomme is niet zomaar een trimloop. Soms treffen de lopers prachtig winterweer, maar meermaals is het ook een heroïsche strijd, met harde wind, sneeuw en regen. Hoe dan ook: Aalden Rondomme is en blijft een fantastische uitdaging en het landschappelijk parcours geeft nog eens een extra dimensie.

In het kader van het tweede lustrum heeft de organisatie voor de deelnemers enkele leuke verrassingen in petto. Zo zal ook de 125-jarige Jantina Helling-molen een prominente rol vervullen. In overleg met omliggende atletiekverenigingen is tevens besloten om dit jaar voor het eerst een G-loop toe te voegen aan het programma. De jeugdloop t/m 7 jaar is aangepast. Gelet op de ervaringen van vorig jaar is deze ingekort tot 1 kilometer. Een nieuw element is de '(Groot)Ouder-Kinderloop'. Aan deze trimloop over 1 kilometer kunnen grootouders en ouders samen met de jongste joggers deelnemen.  

Aangezien de organisatoren geen beroep meer kunnen doen op gemeentelijke subsidie, is besloten om het inschrijfgeld voor de senioren iets te verhogen. De bijdrage voor kinderen t/m 12 jaar wordt € 2,50. De bijdrage voor senioren bij voorinschrijving wordt € 6 en bij na-inschrijving wordt dit € 7. Kijk voor meer info over inschrijving en starttijden op www.aaldenrondomme.nl

Bijschrift foto: Op zaterdag 9 januari a.s. staat de tiende editie van Aalden Rondomme op het programma. De populaire nieuwjaarsloop over een fraai landschappelijk parcours heeft een stevige plaats op de hardloopkalender gekregen. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel