.

.

 

.

Meer dan 1.000 deelnemers verwacht op 13 editie Vriendinnenwandeldag

Wezuperbrug / regio- Op dinsdag 12 april a.s. wordt voor de dertiende keer in successie deVriendinnenwandeldag gehouden. Met net als voorgaande jaren start en finish op het Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug.

Dit jaar hoopt het WandelSportCentrum-Drenthe, een stichting die onder andere de wandelsport wil promoten en ook verantwoordelijk is voor deze unieke wandeldag, het aantal an 1000 dames te evenaren en als het kan te overtreffen.

‘Ik hoop dat het ons roze voor de ogen ziet’, glimlacht bestuurslid Klaas Tiktak. ‘We dragennamelijk een deel van de opbrengst af aan Pink Ribbon en zodoende is de dresscode roze.’ Een roze shirt, petje en sjaal. Hoe dan ook: alles is goed om de verbondenheid te tonen met dames die met borstkanker zijn geconfronteerd. ‘De doelgroep is heel breed, of het nu vriendinnen, familie, collega’s of buurvrouwen zijn, het maakt niet uit’, zegt Klaas. ‘Wij bieden alle deelnemers een dag vol sportiviteit, gezelligheid en gelegenheid voor fijne en warme contacten.’

De organisatie is erg tevreden over de medewerking van bedrijven en ondernemers in Aalden en Zweeloo. Verschillende onder hen hebben hun medewerking toegezegd en zetten hun deuren open om de dames gastvrij te ontvangen. Op andere locaties, zoals de Jantina Hellingmolen, de Houtzagerij Meppen en het 13e eeuws kerkje in Zweeloo, loopt de wandelroute soms dwars door het gebouw.’ Via de routebeschrijving heeft de organisatie deze adressen ook speciaal aangegeven.

Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer zullen vanuit Wezuperbrug in speciale authentieke autobussen naar Zweeloo worden vervoerd. De bussen zijn afkomstig van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand. Bij bistro Tante Sweel kunnen de deelnemers uitstappen en vervolgens kunnen ze  over een lengte van 5 of 10 kilometer volop genieten van de mooie karakteristieke dorpen en de talrijke bezienswaardigheden.

Het opzetten van een dergelijk evenement noemt Tiktak bepaald geen peulenschil. ‘We willen het zo perfect mogelijk doen. Wij streven naar de mooiste wandeldag van het jaar. De dames kunnen kiezen uit afstanden van 20-15-10 of 5 kilometer. De 20 en 15 kilometer vertrekt tussen 9.00 en 10.00 uur. De 10 en 5 kilometer gaat tussen 10.00 en 11.00 uur van start.

Terug op het park in Wezuperbrug kunnen de dames in een ongedwongen sfeer nagenieten. Hier is nog een gezellige Lentefair en door middel van boeking is er een mogelijkheid voor High-tea of Lunch.

Indien men verdere informatie wil of zich wil aanmelden kan men terecht op de website  www.vriendinnenwandeldag.nl

Bijschrift foto: De voorbereidingen voor de dertiende editie van de Vriendinnenwandeldag zijn in volle gang. De organisatoren rekenen op dinsdag 12 april a.s. op meer dan 1.000 deelnemers. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel