.

.

 

.

Henrico Schonewille trotseert met team Bushbikers monstertocht over 460 kilometer

Het Bushbikers-team van Henrico Schonewille uit Aalden heeft vorig weekend tijdens de Merida Dutch Cross Country in de categorie Mixed-4 teams de eerste prijs is de wacht gesleept. Schonewille overbrugde samen met zijn teamgenoten Bert Nijkoops, Detlev Riemer en Lianne Vredeveld de monstertocht van 460 kilometer ruim binnen de toegestane tijd.

De 24-uurs MTB-wedstrijd startte in Lauwersoog en eindigde op het Drielandenpunt in Vaals. Het was een zware tocht over onverharde wegen, paden en trails. ‘Het was een schitterende ervaring en uitdaging om in teamverband vanuit het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van Nederland te fietsen’, blikt Henrico terug. De vier geroutineerde mountainbikers reden de tocht in estafettevorm, waarbij telkens twee teamleden actief waren. Tijdens de afsluitende vijfde etappe ging het viertal gezamenlijk van start om uiteindelijk als eerste van de Mixed-4 teams de finishlijn in Vaals te passeren. Eind deze maand staat voor Henrico al weer een nieuwe monstertocht op het programma: de Hel van Ede-Wageningen. Dit is een MTB-wedstrijd door de natuurrijke omgeving tussen Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom. (Gedeeltelijk overgenomen uit Coevorden HuisAanHuis).

Bijschrift foto: Het eerste team van De Bushbikers eindigde vorig weekend tijdens de Merida Dutch Cross Country bij de categorie Mixed-4 op de eerste plaats. V.l.n.r. de succesvolle mountainbikers Detlev Riemer, Lianne Vredeveld, Henrico Schonewille en Bert Nijkoops. (Foto: De Bushbikers)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel