.

.

 

.

De noordelijke ruitertop komt weer naar Zweeloo!

Om precies te zijn komende zondag 14 augustus, de dag na de Drentse kampioenschappen. In Zweeloo vindt dan de 11e editie van het Masters Springen plaats. Dat is goed nieuws want vorig jaar moest het festijn worden afgelast en dit jaar kan de organisatie gelukkig de draad weer oppakken. Iedereen weet het natuurlijk al lang, dit is een groot sportief feest waar jong en oud op af komt. De locatie is nog steeds dezelfde, achter Bistro Tante Sweel in Zweeloo. Het weiland wordt door een legioen vrijwilligers omgebouwd tot een piste met rondom tribunes waar 2500 enthousiastelingen een plekje kunnen vinden én er komt weer een feesttent voor het ruiterbal op zaterdagavond.

Het programma begint al op vrijdagavond 12 augustus om 18.00 uur met het Masters Volleybal, gevolgd door een feest onder de muzikale leiding van DJ Bassie B.  En dan op zaterdag 13 augustus is de beurt aan de jeugd in de leeftijd van 5 tot 12 jaar in de Rabo Bixies wedstrijden. Tussen 11.00 uur ’s ochtends en 15.00 ’s middags tonen kinderen met pony’s in twee ringen hun beheersing van de disciplines dressuur en springen. Dit is zeg maar, de ruitertop in de dop.

Zaterdagavond is het bal, in de feesttent! Het “Ruiterbal” is niet alleen voor ruiters maar voor iedereen met een warm hart voor de ruitersport. Aanvang 21.00 uur en de entree kost € 10,00. Dit jaar heeft de organisatie een andere band ingehuurd: “Hooked on Red” (www. hookedonred.nl). De band bestaat uit 6 muzikanten en hun website belooft een groot feest, elk optreden is weer anders en hun repertoire omvat hits uit de afgelopen 30 jaar en leuke nummers “van nu”.

En dan op zondag gaat het bekende spektakel van start. Om 12.00 uur begint het Jachtspringen waarbij het om snelheid gaat, gevolgd door het Masters Springen om 14.00 uur waarbij de hoogte van de hindernissen de uitdaging zijn. Om 16.00 uur worden de prijzen uitgereikt, waarna dit sportieve en gezellige weekend wordt afgesloten in de feesttent met live muziek van de Nederlandse zanger Chris de Roo.

De organisatie van dit sportieve feest is in handen van Joop Beukers (voorzitter), Willem Schepers (penningmeester) en Johan Ziengs (secretaris). Zij verdienen veel lof, maar wijzen er zelf op dat zonder de hulp van al die vrijwilligers en vrijwilligsters én zonder de sponsoring van diverse bedrijven, dit sportieve feest niet kan plaatsvinden. Een geweldige prestatie en dat nu al voor de elfde keer! Veel succes voor de organisatie en veel plezier voor ruiters en publiek! Wilt u meer weten, kijk dan op de website: www.mastersspringenzweeloo.nl of op de facebook pagina Masters Springen Zweeloo.

Bijschrift foto: Zweeloo staat komende zondag tijdens de 11e editie van het Masters Springen weer geheel in het teken van de hippische topsport. Het is in elf jaar tijd uitgegroeid tot hét paardensportevenement van het Noorden, waaraan zowel kenners als liefhebbers hun hart kunnen ophalen. (Archieffoto: Bert Huguenin)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 augustus 2016

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel