.

.

 

.

Jurriën de Lange geniet van loodzware Libya-rally

én knotsgekke Rammelbakken-rally

Autosport is de grootste hobby van Jurriën de Lange. De 25-jarige inwoner van Wezuperbrug werd de afgelopen maanden op zijn wenken bediend. In april nam De Lange in de woestijn van Marokko deel aan de Libya-rally. Dat is één van de zwaarste autorally’s ter wereld.

In juli wachtte voor Jurriën een nieuw avontuur. Met een groep oude schoolkameraden van de opleiding Voertuigtechniek nam hij deel aan de Carbage Run. Niet de zwaarste, maar wel Europa’s grootste en gekste rally.

De Carbage Run is de ultieme 5-daagse rally door Europa in een aftands barrel dat niet meer dan 500 euro heeft gekost. Deze road trip, over een afstand van 2500 kilometer, ging van Gorinchem naar Lahr/Schwarzwald, Bolzano, Ljubljana en Banja Luka (Bosnië) naar de finish in het Kroatische Istrië. Jurriën blikt terug: ‘In tegenstelling tot de Libya-rally ging het hier niet om snelheid, maar wel om handigheid en creativiteit. We reden in een oude Volkswagen-bus die door ons was opgeknapt en in een opvallend gele kleur was geverfd. De VW-bus heeft zich goed gehouden, maar het was een zwaar parcours en op sommige stukken moesten we in de eerste versnelling de berg op. Uiteindelijk zijn we ongeschonden in Kroatië aangekomen’, aldus Jurriën, die in juni de HBO-opleiding HAN Automotive in Arnhem succesvol heeft afgerond.

Kijk voor meer info op de Facebook van Jurriën : https://www.facebook.com/jurrien.delange?fref=ts of die van Koen Koolen https://www.facebook.com/koen.koolen.9?fref=ts

Bijschrift foto: Jurriën de Lange (25) uit Wezuperbrug kwam in april via zijn stage bij ProDakar in het walhalla van de autorally terecht. Als servicemonteur was hij actief tijdens de enerverende Libya-rally in de woestijn van Marokko. Vorige maand nam hij met een groep oude schoolkameraden deel aan de Carbage Run, een doldwaze Rammelbakken-rally dwars door Europa. De VW-bus (zie foto) bracht de groep probleemloos naar de finishlijn in Kroatië.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 augustus 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel