.

.

 

.

11e editie Masters Springen Zweeloo 2016 weer doorslaand succes

Het Masters Springen Zweeloo kenmerkte zich opnieuw door een authentieke charme, waardoor het hippisch festijn zich onder de springruiters, paardensportliefhebbers en sponsors inmiddels volledig terecht in een grote populariteit mag verheugen. Onze fotograaf Ruud Janse bracht de 11e editie fraai en treffend in beeld. Bijschrift foto Volleybal: Voordat de paarden beslag namen van de Masters Arena, werd het hippisch evenement vrijdagavond ingeluid met het Masters Volleybaltoernooi. Aan het zeer geslaagde sportieve festijn namen meer dan vijftien teams uit de regio deel. De formatie van RvEC on Holiday Tour legde beslag op de eerste plaats. De ploeg van onder meer Gert Willems en Jaap Scholing was in de finale met 29-16 te sterk voor een team uit Schoonoord. Bijschrift foto Jachtspringen: Ook het jachtspringen maakte weer onderdeel uit van het Masters Springen. Dit is een concours waarbij wendbaarheid en snelheid een belangrijke rol spelen. Bij het jagen komt het aan op het denkvermogen van de ruiter en de mogelijkheden van het paard. Daarom kregen de ruiters in de Masters arena keuzemogelijkheden. Een kortere weg leidt naar een moeilijkere hindernis dan een langere. De ruiters moesten zondag uitzoeken wat voor hun paarden uiteindelijk de beste route was. Dat maakte dit onderdeel ook zo mooi en uitdagend! Amazone Julia de Haas zette de snelste tijd op de klokken. Renate Beuving werd tweede. Bijschrift foto Bixies: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De organisatoren van het Masters Springen Zweeloo willen daarom ook de jeugdige amazones en ruiters een podium bieden. Afgelopen zaterdag gaven tijdens RABO Bixies meer dan veertig kinderen acte de présence.Tijdens de Bixie-wedstrijden is het niet alleen belangrijk hoe de ruiter of amazone op de pony zit, maar ook hoe ze er mee omgaan. Het is de aanloop naar de wedstrijdsport. Uniek voor deze jeugdige deelnemers was het feit dat ze zaterdag hun opwachting mochten maken in de heuse Masters Arena. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat. Bijschrift foto winnaar Masters Springen: Lennard de Boer heeft zondagmiddag in een spannende finale het met 1.500 euro gedoteerde Masters Springen Zweeloo op zijn naam geschreven. De 23-jarige springruiter uit Meppel bleef met Zazou als enigste foutloos in de barrage. Bijschrift foto Masters Springen: Ruim 2.500 toeschouwers werden zondagmiddag door de elitie der Noord-Nederlandse springruiters getrakteerd op een waar spektakelstuk. Na drie ronden eisten van de tien springruiters er vijf een plaatsje op in de finale, waarin de 18-jarige amazone Marlies Pepping uit Zweeloo een sterke indruk maakte. De jeugdinternational legde voor eigen publiek beslag op de tweede plaats. Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 augustus 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel