.

.

 

.

Heel veel Zweeler inbreng tijdens Loopfietsproef-marathon ten bate van CF-stichting

Afgelopen zondag heeft een grote en enthousiaste groep sporters uit de voormalige gemeente Zweeloo deelgenomen aan de Loopfietsproef-marathon Drenthe. De opbrengst van de marathon, met start en finish in Westerbork, is bestemd voor het goede doel. Dit jaar hebben de organisatoren gekozen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis (CF)-stichting. Deze stichting zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

De marathon werd voor de vijfde keer georganiseerd. Het deelnemersveld uit Aalden, Zweeloo en Benneveld is in deze periode flink toegenomen. De fanatieke groep was ook zondag weer van de partij hebben er mede voor gezorgd dat er liefst € 6100,- is opgehaald voor de CF-stichting.

De loopfietsproef is een prestatieloop en geen wedstrijd. Afwisselend lopend en fietsend werd zondag de volledige afstand met z’n tweeën afgelegd. De verdeling lopen en fietsen mocht de equipe uit Zweeloo zelf bepalen. Zo liep men een halve marathon, maar beleefde de fanatieke groep een hele marathon. En was de hele marathon teveel van het goede, dan kon men ook starten op de halve marathon. Het evenement kende een gezellig karakter en ondanks het ontbreken van het wedstrijdaspect, moesten de deelnemers een behoorlijke fysieke inspanning leveren. Maar deze speciale loopfietsproef-marathon voor een heel goed doel, motiveerde de groep enorm.

De route liep door het prachtige platteland en de bossen rondom Westerbork. Onderweg waren er per 4 kilometer proefplaatsen waar men even kon rusten en kon genieten van diverse hapjes of drankjes.

Bijschrift foto: Opnieuw heel veel Zweeler inbreng tijdens de jaarlijkse Loopfietsproef-marathon Drenthe, die afgelopen zondag in Westerbork werd georganiseerd. De opbrengst gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis (CF)-stichting. Deze stichting zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Op de foto een deel van de enthousiaste groep deelnemers uit de voormalige gemeente Zweeloo. (Foto: Bert Dries)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 september 2016

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel