.

.

 

.

Wezuperbrug schiet met scherp op geslaagd dorpentoernooi

Mark en Jessica Groote schutterskoning en schutterskoningin 2016

Het team van Wezuperbrug is zaterdagmiddag glorieus winnaar geworden van de 32eeditie van het Rabo Dorpentoernooi van schuttersvereniging (S.V.) Willem Tell. Bovendien leverde Wezuperbrug ook de schutterskoning en koningin 2016. Deze eer ging naar Mark Groote (36) en Jessica Groote (37).

Het evenement is volgens penningmeester Carina Hessels zeer succesvol verlopen. ‘We hebben verschillende nieuwe gezichten in het clubgebouw mogen ontvangen, iets wat we als schuttersvereniging graag zien! Het Rabo Dorpentoernooi is immers een toernooi voor alle inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo, die nieuwsgierig zijn naar de schietsport.’

Tijdens de oefenavonden voorafgaand aan het toernooi hebben de schutters kunnen oefenen met twee van de drie disciplines; kruisboog- en buksschieten. Dit gebeurde onder leiding van clubleden. Diverse tips werden uitgewisseld om tijdens het toernooi een zo goed mogelijke score te behalen. Zaterdag werd daar nog de traditionele verrassingsdiscipline aan toegevoegd. ‘Het kruisboog- en buksschieten gebeurde in ons gezellige clubgebouw. De verrassingsdiscipline, mestvork werpen, werd uitgevoerd op het grasveld naast het clubgebouw. Hier kwam het zweet echt los! Uiteraard van het mestvork werpen, maar ook zeker van de zon die de gehele dag uitbundig scheen. Na een intensieve middag schieten was er tijd voor ontspanning. Het rad van fortuin, gepresenteerd door één van onze leden, Jan Warmolts, zorgde voor een hoop plezier!’, aldus Carina.

Ondertussen werden de laatste punten ingevoerd en kon de jury in beraad om het winnende dorp en de schutterskoning- en koningin te bepalen. ‘Wat volgde was een verrassende uitslag! Maar liefst drie schutters behaalden 122 punten en stonden hiermee alle drie op de eerste plaats. De drie topschutters; Mark Groote, Jan Hilbrands en Mees Plaat schoten vervolgens allemaal één keer met de kruisboog om titel van schutterskoning.’

Hier werd de spanning opgevoerd. Onder toeziend oog van alle deelnemers, leden en toeschouwers moesten de heren hun zenuwen in bedwang houden, iets wat de 36-jarige Mark Groote uit Wezuperbrug zeer goed af ging! Hij won hiermee de titel schutterskoning 2016. Bij de dames lagen de scores verder uit elkaar. Jessica Groote, eveneens uit Wezuperbrug, won de titel schutterskoningin 2016 met 126 punten.

De wisselbeker werd in 2015 gewonnen door Benneveld. De heren en dame van dit team brachten de beker zelfverzekerd mee met de gedachte dat deze na het toernooi weer mee naar huis kon….. maar helaas voor hen, Wezuperbrug bleek te sterk. Met 694 punten lieten ze Benneveld met 676 punten achter zich. Uitslag dorpentoernooi 2016: 1. Wezuperbrug 694 punten, 2. Benneveld 676 punten, 3. Aalden 646 punten, 4. Zweeloo 640 punten, 5. Wezup 634 punten. 6. Meppen 624 punten. Kruisboogkoning 2016:Mark Groote: 122 punten en kruisboogkoningin 2016: Jessica Groote: 126 punten

S.V. Willem Tell wil alle enthousiaste schutters en leden bedanken voor een wederom zeer geslaagd toernooi! Elders in OEK achtergrondverhaal over S.V. Willem Tell.

Bijschrift foto: Het team van Wezuperbrug is afgelopen zaterdag de overtuigende winnaar geworden van de 32eeditie van het Rabobank Dorpentoernooi! Op de foto v.l.n.r.: Hans Prins, Jessica Groote (schutterskoningin 2016), Mark Groote (schutterskoning 2016), Luc Prins, Lambert Baas, Bert v/d Bles. Op de foto ontbreekt Esther Prins. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 september 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel