.

.

 

.

Rabo Dorpentoernooi S.V. Willem Tell schot in de roos!

Afgelopen zaterdag werd al weer voor de tweeëndertigste keer het Rabodorpentoernooi van Schuttersvereniging S.V. Willem Tell georganiseerd.  Aan dit toernooi namen de zes dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo deel.  Het aan dit wedstrijdspektakel voorafgaand gesprekje met voorzitter Wim Kool, bijgestaan door wedstrijdleider Catrien Kroeze, maakt duidelijk dat toch vooral  gezelligheid bij de schutters voorop staat. Wim en Catrien benadrukken dat er echter wel wekelijks door de leden intensief en fanatiek geoefend wordt in het zelfgebouwd en goed onderhouden clubgebouw aan de Aelder Hooghe 9.

Met het Rabo Dorpentoernooi maakt de club mooie sier. Ieder jaar weer opnieuw is het voor de dorpen een uitdaging om met de eer van de titel te gaan strijken! Hoe ziet zo’n wedstrijd er eigenlijk uit? Wim en Catrien leggen het uit:  ‘Er wordt met kruisboog geschoten in twee disciplines, 10 meter en 20 meter, ook wordt de buks ter hand genomen en er wordt een verrassingsdiscipline aan toegevoegd. De punten met de kruisboog tellen het zwaarst.’

Tijdens dit gesprekje wordt er even teruggeblikt op het verleden. Met name dokter Zwagers en Ab Weerman hebben een belangrijk steentje bijgedragen aan het feit dat Willem Tell momenteel zo’n bruisende vereniging is. Dokter Zwagers schonk in het verleden een aanzienlijk geldbedrag aan de vereniging. Het bestuur besloot toen om door bogenmaker en bestuurslid Ab Weerman een viertal kruisbogen te laten maken, die als Dr. Zwagers bogen werden gedoopt. Met ruim 48 dienstjaren is Albert Spiekman uit Benneveld momenteel het meest ervaren lid. Hij speelt momenteel in de hoogste klasse, ook wel ereklasse genoemd. Benneveld werd vorig jaar dan ook niet voor niets winnaar van het dorpentoernooi!

Anno 2016 telt de kruisboogsport landelijk nog maar 300 leden die in competitieverband strijden. Willem Tell is met 33 leden de grootste club in het Noorden en kan dus met recht een bloeiende vereniging worden genoemd! Er is constant nieuwe aanwas, maar zolang de groep niet te groot wordt, zijn nieuwe leden van harte welkom. Leeftijd of geslacht speelt hierbij geen rol!

De verslaggeefster van OEK mocht voor het eerst in haar leven de trekker overhalen, maar schoot nog niet direct in de roos! En dat lag niet aan de leermeester!

Bijschrift foto: Broer en zus Mark en Jessica Groote uit Wezuperbrug werden afgelopen zaterdag tijdens de 32e editie van het Dorpentoernooi gekroond tot Schutterskoning- en koningin 2016:  (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Er werd tijdens het Dorpentoernooi niet alleen geschoten, maar ook druk gerekend. De juryleden tijdens hun beraadslagingen, met v.l.n.r.: Ronald Braam, Carina Hessels en Hillebrand Hut. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 september 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel