.

.

 

.

“Koersbal is een sociaal gebeuren en goed voor alle mensen!”

“Koersbal spelen is natuurlijk gezellig en ontspannend. Maar het is ook boeiend om het in wedstrijdverband te spelen. Het is leuk dat het ergens om gaat”, vertellen de spelers in dorpshuis De Spil in Zweeloo. Afgelopen maandagochtend nam één van onze verslaggevers een kijkje bij het koersbal.

Geconcentreerd proberen de spelers de ballen in de ‘juiste koers' te rollen. Ook de Koersbalgroep Zweeloo probeert op koers te blijven en daarom kan de vereniging best enige nieuwe leden gebruiken. Wie nieuwsgierig is naar koersbal, is op maandagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur dan ook van harte welkom in De Spil.De vereniging heeft dit jaar al een paar nieuwe leden kunnen verwelkomen, maar dat is nog niet genoeg. "Vroeger speelden we met zoveel mensen dat het niet paste op één ochtend. We moesten drie ochtenden inplannen. Dat is nu wel anders’, vertellen de bestuursleden Hennie Bouwmeester, Hanna Dolfing en Rieks Hegen.

“Het zijn allemaal oude mensen die nog spelen," zegt voorzitter Hennie Bouwmeester. Van de veertien leden is het oudste lid 91 jaar, de jongste twee leden zijn 79. "Maar het is helemaal geen oudemensensport. We krijgen de jongeren er gewoon niet bij. Dat is het 'm net."

Koersbal wordt meestal gespeeld door ouderen en dat is in het Zweeler gezelschap niet anders. Neem Hanna Dolfing, 79 jaar oud en zij speelt het koersbalspel al vele jaren met verve. “Koersbal is een van origine Australische sport, wordt gespeeld op een mat van acht bij twee meter en heeft iets weg van jeu de boules.” 

“Een groepje nieuwkomers heeft recentelijk kennisgemaakt met het koersbal en inmiddels de smaak al aardig te pakken’, zegt Hanna Dolfing. "Het is heel  leuk dat ze bij onze gezellige koersbalgroep aanschuiven. Koersbal spelen is in de eerste plaats een sociaal gebeuren.” Daarom roept het bestuur belangstellenden op om toch vooral eens langs te komen. "Het is niet alleen gezellig, maar ook goed voor alle mensen.”

Bijschrift foto: De Koersbalgroep Zweeloo wil graag nieuwe leden enthousiast maken voor het koersbal. Het is een heel sociale tak van sport. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 oktober 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel