.

.

 

.

Mariël Beugels debuteert in Nederland B

18-jarig handbaltalent uit Benneveld opgenomen in reserveteam Oranje.

Benneveld/Amsterdam - Mariël Beugels heeft afgelopen week haar debuut gemaakt in Nederland B. Dat is het reserveteam van Oranje. De 18-jarige inwoonster van Benneveld speelde tijdens een internationaal  toernooi in Eindhoven tegen het ‘grote Oranje’ en de nationale teams van Servië en Roemenië.

Voor de speelsters van Nederland B was het toernooi in Eindhoven belangrijk om zich te tonen aan het publiek en de nieuwe Deense bondscoach Helle Thomsen. Met een mix van ervaren speelsters en jeugdige talenten liet de ploeg drie dagen lang een uitstekende indruk achter. De dames B-groep spelen zowel in het buitenland als in eigen land. Het was de eerste keer dat ze in deze setting samen speelden. Ondanks haar debuut in Nederland B, blijft Mariël Beugels deel uitmaken van Jong Oranje. De nationale equipe van Beugels speelt in maart de voorrondes om een ticket voor het Europees Kampioenschap (EK). Jong Oranje neemt het daarin op tegen Kroatië, Finland en Oekraïne. De eerste twee teams plaatsen zich voor EK, dat van 27 juli tot en met 6 augustus a.s. in Slovenië op het programma staat.

Het handbaltalent maakte deze zomer de overstap naar het Amsterdamse VOC. Vorige maand werd de Amsterdamse topclub in de eerste ronde van de EHF-Cup in het Russische Volgograd uitgeschakeld door Dinamo Sinara. Tijdens de eerste wedstrijd, onderdeel van het Europees toernooi voor clubteams, verloor VOC met 29-19. In de tweede wedstrijd was de  ploeg uit Rusland met 27-22 te sterk. Daardoor is VOC uitgeschakeld voor de EHF-Cup.

De handbalformatie van Mariël Beugels kan het vizier nu weer volledig op de nationale competitie gaan richten. Overigens is de eerste prijs van het seizoen al binnen. VOC won eind augustus na acht jaar weer de Super Cup. In de openingswedstrijd van het seizoen werd landskampioen en titelverdediger Dalfsen met 22-17 verslagen.

 

Bijschrift foto: Handbaltalent Mariël Beugels (18) uit Benneveld maakte deze maand haar debuut in het Nederland B-team. (Archieffoto Tina Kolthof/E&O)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 oktober 2016.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel