.

.

 

.

Woede en verbijstering nu Charles Lubega definitief is uitgezet

Woede en verbijstering bij v.v. Sweel nu Charles Lubega afgelopen week definitief is uitgezet naar Oeganda. Donderdag hebben trainer-coach Bert Wiebing en zijn vrouw Ella in aanwezigheid van Willy Lubowa in het detentiecentrum in Rotterdam afscheid genomen van de sterspeler van v.v. Sweel.

De 18-jarige Lubega werd woensdag 12 oktober j.l. opgepakt en overgebracht naar Rotterdam. Daar heeft hij volgens Bert Wiebing anderhalve week in extreme omstandigheden vastgezeten. ‘Ik ben echt verbijsterd over de wijze hoe men Charles heeft behandeld. Ik heb nooit geweten dat dit in Nederland mogelijk zou zijn. Charles werd als een zware crimineel weggezet. Zijn 'misdaad’? Hij zocht een beter leven in een veilig land. Verschillende procedures liepen nog, maar het bleek allemaal vruchteloos’, aldus een zwaar aangeslagen Wiebing, die zich het lot van Lubega heel erg heeft aangetrokken. Hij noemt het onvoorstelbaar dat Nederland zo op deze mensonwaardige manier mensen de grens overzet zonder verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen. ‘Charles hield zich heel sterk, maar had dit absoluut niet verwacht. Dit heeft op alle partijen echt heel veel impact. Het is uiteindelijk nog maar een jongen van amper 18 jaar. Zonder iets of niets staat hij nu alleen in Oeganda. Heel erg triest!’

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 oktober 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel