.

.

 

.

Hardloopwonder Richard Speelman vlamt in eigen huis!

Inwoners Zweeler dorpen laten een uitstekende indruk achter

Het uitdagend parcours van de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme bood Richard Speelman afgelopen zaterdag een perfect podium om te vlammen. De 18-jarige Aaldenaar pakte deze kans met beide handen aan en overbrugde de 6,5 kilometer in een messscherpe tijd van 23,53 minuten. Op zeventien seconden gevolgd door Erik Snijders uit Schoonebeek.

Bij de dames ging het goud naar Marleen Popken. De atlete uit Exloo realiseerde een tijd van 27,32. Lotte Nijenbanning eindigde in de categorie 'Vrouwen tot 39 jaar' op een eervolle tweede plaats(32,09 min.) en Gisela Reinders uit Benneveld klokte in de '40+-categorie' een knappe derde tijd (32,33). Ze was daarmee de snelste vrouw uit de vm. gemeente Zweeloo.

Bij de heren werd de tien kilometer een prooi voor Alwin Heijting. De soepel lopende atleet uit Nieuw-Amsterdam zegevierde in een tijd van 33,29 minuten. Heijting zette hiermee een nieuw parcoursrecord in de boeken. Ook plaatselijk favoriet Richard Prakken leverde een verdienstelijke prestatie. De atleet uit Aalden klokte een tijd van 38,07 min. en was daarmee de snelste Zweeler. Bij de dames ging het goud naar Eline Gras uit Emmen (38:24), die met haar tijd eveneens het parcoursrecord verpulverde. Hulde was er ook voor Evelien Klasens, net als vorig jaar werd de Meppenaar op de 10 kilometer gekroond de snelste vrouw uit de voormalige gemeente Zweeloo.

Kijk voor meer info en uitslagen op www.aaldenrondomme.nl en www.uitslagen.nl Bijschrift foto: In magistrale vorm schudde Richard Speelman zaterdagmiddag ogenschijnlijk met speels gemak de concurrentie van zich af. Op de 18-Aaldenaar stond geen maat en hij won met overmacht de 6,5 kilometer. (Foto: Herman Woltersom) 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 januari 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel