.

.

 

.

Sneeuw verpest schaatspret !

Het levert een prachtig plaatje op: een bevroren ijsvloer met sneeuw. De keerzijde van de medaille is echter dat de sneeuw ervoor zorgt dat schaatspret danig wordt verpest. 

Ook op de ijsbaan in Aalden heerst ondanks de matige tot strenge vorst voorlopig een serene rust en kan er allerminst geschaatst worden.

Volgens een woordvoerder van de ijsvereniging Wintervreugd in Aalden lag de Jan Mensingh-ijsbaan er aanvankelijk prima bij, maar heeft de sneeuwval van afgelopen week en dit weekend danig roet in het eten gegooid. 'De sneeuw zorgt voor een isolerende laag op het ijs. Hierdoor is de ijsgroei veel minder dan verwacht. Sterker nog : sneeuw isoleert zo erg dat het ijs nog nauwelijks aangroeit. De sneeuw zorgt voor een broei-effect, waardoor de bovenste ijslaag versmelt met de onderste sneeuwlaag. En dat is de funest voor de schaatsliefhebbers. Hoe tegenstrijdig het voor een ijsvereniging ook klinkt : we zullen eerst een stevige aanval van de dooi moeten krijgen. Pas daarna kunnen we weer werken aan een mooie ijsvloer', aldus de zegsman van de ijsvereniging.

Bijschrift foto: De ijsbaan van Wintervreugd aan de Marsstukken in Aalden ligt er verlaten bij. Door de hevige sneeuwval is schaatsen voorlopig onmogelijk. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel