.

.

 

.

Zaterdag 9 januari a.s. 4e editie Nieuwjaarsloop

Aalden Rondomme mooie opening sportjaar 2010. Het sportjaar 2010 krijgt met de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme weer een prima start.

Op zaterdag 9 januari a.s. staat op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo de vierde editie van het sportieve evenement op het programma.

De trimloop is uitgegroeid tot één van de grotere trimlopen in Zuidoost-Drenthe en komt volgens mede-organisator Wilfried Reuvers op een ideaal moment. 'De donkere wintermaanden zijn voor veel buitensporters een tijd van weinig sporten. Met een hardloopevenement als Aalden Rondomme hebben de hardlopers een mooi sportief doel voor ogen en blijft men fit.' Reuvers is zelf een fanatiek hardloper. Hij vertelt uitbundig over het genoegen dat hij er aan beleefd heeft en nog altijd beleeft. 'Hardlopers van alle niveaus weten al te goed wat het lopen met lichaam en geest kan doen. Hoe is het mogelijk dat een doodgewone beweging als van de ene op de andere voet springen je zo blij en gezond kan maken?

Dat hollen door het Drentse landschap is een machtig fascinerende bezigheid. Dat smaakt iedere keer naar meer!' De organisatoren laten weten dat de voor-inschrijvingen voor Aalden Rondomme 2010 via de verenigingen, sportclubs en basisscholen inmiddels al goed op gang zijn gekomen. 'Niemand wil dit sportieve en bovenal gezellige evenement missen.' De organisatie kan op de belangeloze medewerking van ruim 100 vrijwilligers rekenen. 'Hun inbreng is werkelijk fantastisch. De route loopt dwars door het dorp en we passeren enkele grote doorgaande wegen. Dat betekent dat we veel verkeersregelaars nodig zijn en gelukkig is dat allemaal prima geregeld', zeggen de organisatoren.

Bijschrift foto: Zaterdag 9 januari a.s. wordt voor de vierde keer de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme georganiseerd. De organisatoren Gerda Looije, Edwin Lahuis, Lucas Hingstman, Wilfried Reuvers en Peter Timmer zijn er weer klaar voor.


Met de Nieuwjaarsloop 'Aalden Rondomme' beogen de organisatoren heel Aalden, Zweeloo en de omliggende dorpen in beweging te krijgen. 'Gezond bewegen, gezond leven en gezond ontspannen zijn de drie voornaamste pijlers van de Nieuwjaarsloop.' Met enige trots kijkt Reuvers naar de opzet van de 10 kilometer-route, die vorig jaar aan de evenement is toegevoegd. 'De 10-kilometer loop gaat via de Mepper-Es en koerst door een schitterend natuurgebied.' De Nieuwjaarsloop is voor de beginnende hardlopers een uitgelezen kans om met de hardloopsport in contact te komen.

'Hardlopen in een prachtige omgeving, op een parcours met een pittig karakter én niet te vergeten voor een goed doel. Want een deel van het inschrijfgeld wordt aangewend voor de Werkgroep Jongerendag (WJD) Zweeloo, organisator van onder meer Sweelpop.' De organisatie heeft inmiddels al heel wat mensen enthousiast gemaakt voor de komende editie van Aalden Rondomme. 'Vooral de clinics van de Coevorder sportambassadeur Gerrit Voortman hebben bijgedragen aan het enthousisame én natuurlijk een gedegen voorbereiding. Deze week verzorgt Voortman op de basisscholen in Aalden nog enkele demonstratie-trainingen en voorziet de organisatie tijdens de voorbereiding van de nodige tips.


Aanmelden kan via de website www.aaldenrondomme.nl. De organisatie hoopt dat de meeste sporters zich voorinschrijven. 'Dat scheelt ons op de wedstrijddag zelf enorm veel werk.' Er zijn in totaal acht categorieën waarin prijzen zijn te verdienen: Trimloop 2 kilometer t/m 7 jaar (start 12.30 uur), Trimloop 2 kilometer t/m 9  jaar (start 12.50 uur), Trimloop 2 kilometer t/m12 jaar (start 13.10 uur), Trimloop 10 kilometer en 6,2 kilometer (start 14.00 uur) met de cat. t/m 12 jaar,13+,40+ (start 14.00 uur) en Nordic Walking 6,2 kilometer (start 14.15 uur). Kosten voor deelname bedragen voor kinderen 2 euro en volwassenen betalen 5 euro. Meer informatie over het hardloopevenement is ook te vinden op de website www.aaldenrondomme.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel