.

.

 

.

Vierspan Manting wint in Assen

De mencombinatie van Jans Manting heeft afgelopen weekend op de terreinen van Hippisch Evenementencentrum Sunrise Stables in Assen de nationale menwedstrijd van Assen gewonnen. Voor de vierspancombinatie uit Meppen was het de laatste serieuze testcase voor het naderende Nederlands Kampioenschap (NK) in Deurne. Na een goede trainingsweek, samen met trainer Leo Kraaijenbrink, verliep het in Assen allemaal op rolletjes. Vooral in de dressuur toonden de pony's de juiste vorm. De overgangen waren goed, de figuren liepen redelijk en dat resulteerde na een oordeel in de eerste plaats met 54 punten. Over de vaardigheid was Manting iets minder te spreken. 'De pony's waren sterk en we konden het tempo niet goed rijden. Ik was meer bezig met de pony's dan met de vaardigheidsproef.' Dat kwam de Mepper combinatie uiteindelijk op drie strafpunten te staan voor een tijdsoverschrijding. Bij het laatste onderdeel gelukte het Manting samen met zijn grooms Mylou en Bert om naaste concurrent Aart van de Kamp jr in het algemeen klassement voor te blijven. 'We hadden de tactiek goed doorgesproken, de zeven hindernissen goed geobserveerd en reden vol op de aanval om Van de Kamp van het lijf te houden. Mooi dat we dat hebben gerealiseerd.' De gevarieerde hindernissen waren volgens Manting goed te rijden. Aan het eind van de marathon was Van de Kamp weliswaar  ingelopen, maar niet voldoende om Manting van de eerste plaats af te houden. De vierspancombinatie kan terugzien op een prima weekend. Het team gaat zich de komende week voorbereiden op de nationale titelstrijd, die op 25 en 26 september in het Brabantse Deurne zal worden gehouden.  (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)
TIP: klik op de bijlage om het filmpje via Youtube te bewonderen.
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel